Τρίτη 18 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τελευταίο «αντίο» στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Eurokinissi

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και οδύνης, το περασμένο Σάββατο συγγενείς, φίλοι, συναθλητές αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου είπαν το τελευταίο «αντίο» στον δις Ολυμπιονίκη του τάε κβον ντο, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή στα 43 του χρόνια, μετά από διετή μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου.

Η είδηση του θανάτου του, την περασμένη Παρασκευή, μέσω προσωπικής επιστολής την οποία είχε γράψει και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μετά τον θάνατό του, όπου μιλούσε για την προσωπική του μάχη, τις αθλητικές επιτυχίες του και την οικογένειά του, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης συμμετείχε συνολικά σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας δύο αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των 80 κιλών, ενώ είχε πολλές ακόμα διακρίσεις σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις. Από το 2020 ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, που κατακλύστηκε από κόσμο. Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.

Εκ μέρους του ΚΚΕ παρευρέθηκαν ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της ΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος Λεωνίδας Στολτίδης και ο Μάριος Παλάντζας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Παύλου Μελά.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που ο πρώην συναθλητής του, Μιχάλης Μουρούτσος, κρατούσε τα δύο ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια του Αλεξάνδρου Νικολαΐδη από τους Αγώνες της Αθήνας το 2004 και του Πεκίνου το 2008, τα οποία στη μεταθανάτια επιστολή ζητούσε να τεθούν σε δημοπρασία και τα έσοδα να διατεθούν σε δομές για παιδιά, τις οποίες θα ορίσει η οικογένειά του. Οπως είχε σημειώσει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στην επιστολή, «αν σωθεί έστω και ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλοτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου». Οπως αποφάσισε η οικογένειά του, μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τους πλημμυροπαθείς της Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ