Τρίτη 18 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ 19ΧΡΟΝΗΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Ποινική δίωξη σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ

Στην επικαιρότητα βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η καταγγελία για βιασμό 19χρονης από αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Η φρικτή κατάσταση που φέρεται να βίωσε η 19χρονη, που καταγγέλλει πως βιάστηκε από δύο αστυνομικούς, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει σε βάρος και των δύο αστυνομικών ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, καθώς κατέγραφαν τις πράξεις τους με την κάμερα που φέρουν στη στολή τους.

Τμήματα της κατάθεσης της 19χρονης που έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν τη φρίκη. Η κοπέλα, μετά τον βιασμό της από τον πρώτο αστυνομικό, αιμορραγούσε. Ομως αυτό δεν εμπόδισε τον δεύτερο αστυνομικό να την βιάσει. Στο τραπέζι φέρεται να βρέθηκε γενετικό υλικό, πιθανόν αίμα, που θα αξιοποιηθεί ως αποδεικτικό υλικό. Μάλιστα, με βάση τις καταθέσεις που φέρεται να έχουν συλλέξει από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ο πρώτος αστυνομικός κατέγραφε με την κάμερα της στολής του, την ώρα που την βίαζε. Η κοπέλα έχει καταθέσει ότι συνάντησε στον δρόμο τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που την έπεισαν όταν τελείωνε η βάρδιά τους να πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας «για να γνωριστούν καλύτερα» και να την «ξεναγήσουν στον χώρο». Eκει την πήγαν σε ένα δωμάτιο και την βίασαν διαδοχικά οι δύο αστυνομικοί.

Την ίδια ώρα, σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η πληροφορία - που δεν διαψεύστηκε - ότι δεν λειτουργούν οι κάμερες του Αστυνομικού Τμήματος, το οποίο έχει βρεθεί παλιότερα στο στόχαστρο καταγγελιών για αστυνομική βία. Το οπτικό υλικό που καταγράφει την είσοδο και την έξοδο της κοπέλας στο τμήμα έχει συλλεχθεί από τις κάμερες διπλανού ξενοδοχείου.

Χτες το βράδυ έγινε γνωστό ότι οι δύο αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ