Τρίτη 18 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, αλώβητος ο ΠΑΟ

Eurokinissi Sports

Η σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού και η συνέχιση της νικηφόρας πορείας του Παναθηναϊκού, που πέρασε αήττητος και από τη Λαμία, ξεχώρισαν στην 8η αγωνιστική της Super League 1.

Στο ντέρμπι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο ΠΑΟΚ πήρε σημαντικό «διπλό» με σκορ 2-1 (Παπασταθόπουλος 8' αυτογκόλ, Νάρεϊ 56' - Χάμες Ροντρίγκες 37') και ανέβηκε 4ος, αφήνοντας τον Ολυμπιακό στο -10 από την κορυφή. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εκμεταλεύτηκε τα αμυντικά προβλήματα των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας και πίεσαν, ιδίως μετά το 25', αλλά υστέρησαν στην τελική προσπάθεια. Στον ΠΑΟΚ διαμαρτύρονται για πέναλτι σε ανατροπή του Ολιβέιρα στο 64', που αρχικά καταλογίστηκε αλλά έπειτα ακυρώθηκε μέσω VAR.

Στη Λαμία ο Παναθηναϊκός έκανε το 8 στα 8 και διατήρησε το +6 στην κορυφή, νικώντας 2-0 την τοπική ομάδα (Παλάσιος 23', Σάντσεθ 73') μετά από ένα ιδιαίτερο σκληρό ματς, στο οποίο πέντε παίκτες των «πρασίνων» αποχώρησαν τραυματίες: Αϊτόρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης, Τσέριν και Τρουιγιέ. Ο τελευταίος ήταν και ο πιο άτυχος, καθώς υπέστη ρήξη χιαστών και θα μείνει εκτός για περίπου έξι μήνες.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ «τα χρειάστηκε» αλλά τελικά νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο (Αμραμπάτ 94' πέναλτι) και παρέμεινε μόνη 2η. Η «Ενωση» πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση, βλέποντας σχεδόν όλες της τις προσπάθειες να σταματούν στον τερματοφύλακα του Ατρόμητου, Γιαννιώτη, αλλά και κινδυνεύοντας ακόμα και με ήττα, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν τουλάχιστον τρεις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.

Πολύτιμη νίκη με ανατροπή πήρε ο Αρης στου Χαριλάου, 2-1 τον Ιωνικό (Ζερβίνιο 62', Γκρέι 73' - Μάντζης 42'), και ανέβηκε τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά.

Τη νικηφόρα πορεία του, που τον διατηρεί στην πρώτη τριάδα, συνέχισε ο Βόλος, νικώντας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο τον Λεβαδειακό με 2-1 (Τσοκάνης 62', Ντέλετιτς 67' - Μουτίνιο 53'). Στα Γιάννενα, ΠΑΣ και ΟΦΗ ήρθαν ισόπαλοι 2-2 (Ροσέρο 19', Μπαλάν 76' - Τοράλ 56', Ντιουσέ 89'), ενώ στην Τρίπολη Αστέρας και Παναιτωλικός «κόλλησαν» στο 0-0.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 24, ΑΕΚ 18, Βόλος 17, ΠΑΟΚ 15, Ολυμπιακός 14, Αρης 13, Παναιτωλικός 11, Ατρόμητος 11, Αστέρας Τρίπολης 8, Λαμία 7, ΟΦΗ 5, ΠΑΣ Γιάννινα 5, Λεβαδειακός 3, Ιωνικός 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ