Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Μήνυμα απεργιακού ξεσηκωμού από τον Πειραιά

«Δεν πάει άλλο, αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε», διαμήνυσε το παμπειραϊκό συλλαλητήριο

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι, και πορεία στους δρόμους του Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς από όλους τους δήμους του λιμανιού μετέφεραν χτες το απόγευμα το κάλεσμα απεργιακού ξεσηκωμού στους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής. Ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, μεταλλεργάτες, εμποροϋπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες και εργαζόμενοι σε πολλούς ακόμα κλάδους έδωσαν το μαχητικό «παρών», διαδηλώνοντας την αποφασιστικότητα να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

«Δεν πάει άλλο! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!», διαμήνυσαν και κάλεσαν σε συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο (11 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη). Παράλληλα διαδήλωσαν την απαίτησή τους για μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, Συλλογικές Συμβάσεις, φθηνό ρεύμα για όλο τον λαό, κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία και την Παιδεία. «Δεν θα ξεπαγιάσουμε όλο τον χειμώνα, δεν προσαρμοζόμαστε, κάνουμε αγώνα», φώναξαν οι διαδηλωτές. Κατήγγειλαν την πολιτική που μοιράζει δισ. ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους και στέλνει τον «βαρύ λογαριασμό» στους εργαζόμενους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά.


Τις παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στον κλάδο της καθαριότητας σε σχολεία, νοσοκομεία και αλλού, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπενθύμισε η Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις με τις οποίες ματαιώθηκε η προσπάθεια της δημοτικής αρχής Κορυδαλλού να μετατρέψει τις συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών σε μερικής απασχόλησης. «Να σημάνει τώρα παντού ξεσηκωμός. Η επιτυχία να στείλει μήνυμα αντεπίθεσης, για νέους ελπιδοφόρους αγώνες», τόνισε.

Τα κενά στα σχολεία, που έχουν ήδη οδηγήσει σε εκατοντάδες χαμένες διδακτικές ώρες, κατήγγειλε ο Ηλίας Πατίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά. Θύμισε ότι «πριν από λίγες μέρες κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ πέρασαν από τα σχολεία του Πειραιά και απείλησαν με διακοπές ρεύματος» και εξήγησε πως η ακρίβεια δεν βασανίζει μόνο τα νοικοκυριά αλλά και τα σχολεία, καθώς οι ανατιμήσεις είναι ανεξέλεγκτες, ενώ η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών διαρκώς μειώνεται. «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση το ζήτημα της Εκπαίδευσης, το τι μαθαίνουν και με τι όρους τα παιδιά», υπογράμμισε και διαβεβαίωσε πως οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν απεργιακό «παρών» μαζί με όλους τους κλάδους στις 9 Νοέμβρη.

Συνεχίζονται τα συλλαλητήρια σε γειτονιές της Αττικής

Στη Σαλαμίνα σωματεία και φορείς προχωρούν σε συλλαλητήριο σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων (Αγάλματα).

Το Σάββατο 22 Οκτώβρη συλλαλητήρια θα γίνουν σε: Καλλιθέα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δαβάκη, Μεταμόρφωση, στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου, Γαλάτσι, στις 11 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας και θα ακολουθήσει πορεία στο δημαρχείο.

Στο Περιστέρι, συλλαλητήριο θα γίνει την Τρίτη 25 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ