Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΡΗΤΗΣ
Πρόκληση η απόφαση της Περιφέρειας για παράδοση γης σε «πράσινους» επενδυτές

Πρόκληση για τον λαό της Ιεράπετρας χαρακτηρίζουν την απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης για εγκατάσταση Υβριδικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην περιοχή «Χαλεπά», με κοινή τους δήλωση, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης, Αλέκος Μαρινάκης και η δημοτική σύμβουλος της πόλης Μαρία Κοτσυφάκη.

«Οι περιφερειακοί σύμβουλοι ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποφάσισαν την παράδοση ακόμη μιας περιοχής του Λασιθίου για κερδοφόρες "πράσινες" επενδύσεις», σημειώνουν και αναφέρουν πως το μοναδικό «κατά» ήταν η ψήφος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

«Προκαλεί το γεγονός ότι αγνόησαν επιδεικτικά τις αρνητικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, του Κοινοτικού Συμβουλίου Καβουσίου, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ "Περιβάλλον Ιεράπετρας" και κυρίως την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας που τάσσεται ενάντια στα σχέδια να γίνει το Λασίθι βιομηχανική ζώνη παραγωγής Ενέργειας, προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία τους οι "πράσινοι" επενδυτές», τονίζουν και προσθέτουν πως «παρά τις αρνητικές αποφάσεις, δίνουν το πράσινο φως στους ενεργειακούς ομίλους να καταστρέψουν το περιβάλλον της περιοχής, για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη, την ίδια στιγμή που ο λαός πληρώνει πανάκριβα την Ενέργεια για τις καθημερινές του ανάγκες και καταδικάζεται στην ενεργειακή φτώχεια, ακριβώς εξαιτίας αυτής της πολιτικής».

Επισημαίνουν ακόμα πως «ο λαός της Ιεράπετρας χρειάζεται αποφασιστικά να σταματήσει αυτούς τους σχεδιασμούς. Αποδεικνύεται ότι οι κοινωνικοί διάλογοι, οι γνωμοδοτήσεις από Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια δεν έχουν αποφασιστική σημασία για να σταματήσουν τα έργα των μεγάλων ομίλων, που πατάνε πάνω στην κατεύθυνση της ΕΕ, την πολιτική της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για την "πράσινη ενέργεια", για το πράσινο "New Deal". Με τη στήριξη όλων των κομμάτων, εκτός ΚΚΕ, έχει δημιουργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο για να γίνει το περιβάλλον πηγή κερδοφορίας για τους λίγους που εξασφαλίζουν γερές επιδοτήσεις από το κεντρικό κράτος και την ΕΕ για αυτές τις επενδύσεις».

Καλούν τον λαό της Ιεράπετρας «να ακυρώσει τους σχεδιασμούς των επενδυτών, των υποστηρικτών τους στην Τοπική, Περιφερειακή Διοίκηση και στην κυβέρνηση. Να μην αφήσει να αναπτυχθούν κοντά σε προστατευόμενες περιοχές, αρχαιολογικούς χώρους, οικισμούς έργα που καταστρέφουν τον τόπο του. Εργα που αντί να μειώσουν το κόστος Ενέργειας που πληρώνει ο λαός, το εκτόξευσαν στα ύψη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ