Τρίτη 25 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΡΑΜΑ
Χωρίς ψωμί, φρούτα, κρέας, ψάρια και λαχανικά τα γεύματα στους παιδικούς σταθμούς!

Συγκέντρωση σήμερα στις 11 το πρωί στο δημαρχείο

Σε σοβαρές «εκπτώσεις» από το αναγκαίο διαιτολόγιο καταδικάζει τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς της πόλης του Περάματος η δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ), αφού, όπως αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες γονέων, από τα γεύματά τους απουσιάζουν βασικές τροφές, όπως κρέας, ψάρι, φρούτα, τυρί, λαχανικά, ακόμα και ψωμί, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τη χτεσινή περιοδεία μελών του ΔΣ του γυναικείου Συλλόγου «Εστία της Γυναίκας» (μέλος της ΟΓΕ).

Ο Σύλλογος μάλιστα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη, στις 11 π.μ., στο δημαρχείο γονείς και εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς.

Πιο συγκεκριμένα η περιοδεία ανέδειξε ότι οι παιδικοί σταθμοί έχουν μείνει χωρίς ψωμί, κρέας, ψάρια, φρούτα και λαχανικά, ενώ χτες τα παιδιά σιτίστηκαν με φασολάκια σκέτα χωρίς πατάτες και τα άλλα απαραίτητα υλικά. Μάλιστα, αυτό γίνεται την ίδια στιγμή που η δημοτική αρχή έχει εκτινάξει τα τροφεία σε βάρος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών ακόμα και στα 80 ευρώ, ενώ υπάρχουν οικογένειες που η σίτιση στον παιδικό σταθμό εξασφαλίζει για τα παιδιά τους το φαγητό της μέρας. Αντίστοιχα, την περασμένη Παρασκευή, ενώ το διατροφολόγιο προέβλεπε κριθαράκι με κοτόπουλο, τα παιδιά τελικά έφαγαν σκέτο κριθαράκι.

Αμέσως μετά την περιοδεία, τα μέλη της «Εστίας της Γυναίκας» έκαναν παρέμβαση στην αρμόδια αντιδήμαρχο Γ. Βοϊδονικόλα (εκλεγμένη με τον συνδυασμό της ΝΔ), η οποία, όπως καταγγέλλουν, προκλητικά και αδιάφορα υποστήριξε ότι όλα ...δουλεύουν ρολόι.

Σε ανακοίνωσή του, ο γυναικείος Σύλλογος επισημαίνει ακόμα ότι είναι αποκαλυπτικό το πώς διαμορφώνεται ο διατροφικός πίνακας που αναρτάται έξω από κάθε παιδικό σταθμό, καθώς αυτό γίνεται «με βάση το τι υπόλοιπο έχει ο κάθε σταθμός σε τρόφιμα, και όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών, π.χ. σήμερα (χτες) δεν υπήρχε δεκατιανό λόγω έλλειψης φρούτων...».

Καταγγέλλει τη στάση της αρμόδιας αντιδημάρχου και καλεί στη σημερινή κινητοποίηση «για να απαιτήσουμε να παρθούν ΤΩΡΑ άμεσα μέτρα για τη σίτιση των παιδιών».

Η «Εστία της Γυναίκας» απευθύνει ταυτόχρονα κάλεσμα στα σωματεία και τους φορείς του Περάματος να λάβουν αποφάσεις για αγωνιστική παρέμβαση «προκειμένου από σήμερα τα παιδιά να τρώνε κανονικά, σύμφωνα με το διατροφολόγιο που έχει διαμορφωθεί από τους ειδικούς».

«Απαιτούμε - τονίζει - η δημοτική αρχή Περάματος να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη σίτιση των παιδιών. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τη ζωή των παιδιών μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδείες σε παιδικούς σταθμούς την πρώτη μέρα λειτουργίας τους (2020-08-29 00:00:00.0)
Να παρθούν άμεσα μέτρα για το πρόβλημα σίτισης στους παιδικούς σταθμούς (2015-02-07 00:00:00.0)
«Εξορθολογισμός» επικίνδυνος για τα παιδιά (2012-08-22 00:00:00.0)
Ζητούν άμεση λύση για τη σίτιση των παιδιών τους (2012-01-21 00:00:00.0)
Ζητούν άμεση λύση για τη σίτιση των παιδιών τους (2012-01-21 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τους Παιδικούς Σταθμούς (2011-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ