Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ζητούν αποκατάσταση του οδικού δικτύου

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Αργιθέα του νομού Καρδίτσας, εκεί που υποκριτικά είπε ότι «δεν υπάρχει ξεχασμένη Ελλάδα», οι Επιτροπές κατοίκων Νεράιδας - Καροπλεσίου - Ραχούλας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραχούλας, ο Σύνδεσμος απανταχού Καροπλεσιτών, ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νεράιδας και η Καροπλεσίτικη Λέσχη Δράσεων, με επιστολή τους που παραδόθηκε στο κυβερνητικό κλιμάκιο εκφράζουν την αγωνία και τη διαμαρτυρία των κατοίκων της Ραχούλας, της Νεράιδας και του Καροπλεσίου ορεινών χωριών του δήμου Καρδίτσας, με αίτημα την ένταξη στο πρόγραμμα αποκατάστασης των καταστροφών του «Ιανού» του 2020, τμημάτων βασικών επαρχιακών οδών της περιοχής, που παραμένουν ακόμη εκτός της εργολαβίας επιδιόρθωσης των ζημιών.

Στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αγωνία μας για τη μη ένταξη στο πρόγραμμα αποκατάστασης τμημάτων επαρχιακών οδών από Σαραντάπορο έως Νεράιδα, από Ιταμο έως Καροπλέσι και ο επαρχιακός δρόμος Ραχούλας - Παλιοζογλωπίου - Ιτάμου που είναι βασικοί άξονες σύνδεσης των χωριών μας με τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι μεγάλες καταστροφές του "Ιανού" στους αναφερόμενους επαρχιακούς δρόμους έχουν ήδη γνωστοποιηθεί αναλυτικά πολλές φορές εγγράφως σε όλους τους αρμόδιους φορείς του δήμου, της περιφέρειας, της αντιπεριφέρειας, όπως και στο αρμόδιο υπουργείο.

Παρ΄ όλα αυτά, παραμένουν οι ζημιές όπως είχαν γίνει τη μέρα της μεγάλης καταστροφής. Αυτοί οι δρόμοι έχουν καταστεί πολύ επικίνδυνοι και υπάρχει πάντα πολύ μεγάλη πιθανότητα αποκλεισμού ή ακόμη και εγκλωβισμού των διερχομένων κατοίκων της περιοχής, των επισκεπτών αλλά και κτηνοτρόφων όπως και γεωργών πολλών οικισμών της κάθε κοινότητας.

Η αποκατάσταση αυτών των τμημάτων των κατεστραμμένων επαρχιακών δρόμων έμεινε εκτός της εργολαβίας αποκατάστασης χωρίς κανείς μας να γνωρίζει τον λόγο. Κάθε προσπάθεια, που κάναμε μέχρι τώρα και ενώ έχουν περάσει δύο χρόνια από την καταστροφή, δεν απέδωσε. Εχουμε μείνει στις υποσχέσεις και σε λίγο μπαίνουμε στον τρίτο χειμώνα με κατεστραμμένους δρόμους. Τα χωριά και οι οικισμοί υποφέρουν και οι άνθρωποι διέρχονται από αυτά τα σημεία πάντα με τον φόβο του ατυχήματος.

Ζητάμε από εσάς την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να μπει όσο γίνεται γρηγορότερα ένα αίσιο τέλος στην αγωνία μας με αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Ζητάμε να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα αποκατάστασης ζημιών ΙΑΝΟΥ οι επαρχιακοί δρόμοι Σαραντάπορο - Νεράιδα, Ιταμος - Καροπλέσι και Ραχούλα - Παλιοζωγλόπι - Ιταμος, με επέκταση της εργολαβίας που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης, έτσι ώστε να μπορέσουμε σε πρώτη φάση να μετακινούμαστε ομαλά και χωρίς φόβο, για να μπορέσουμε στη συνέχεια να κλείσουμε και τις υπόλοιπες πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ