Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣ ΕΦΚΑ
Καλεί σε υπερψήφισή της για ένα διεκδικητικό Σωματείο

Σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου της καλεί η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ) ΕΦΚΑ στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργαζομένων ΙΚΑ Αττικής και Νήσων, που θα γίνουν 1-2 Νοέμβρη, 9 π.μ. - 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Wyndham Grand Athens» (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, πλατεία Καραϊσκάκη, Μετρό «Μεταξουργείο»). Το ΔΣ του Σωματείου θα έχει τριετή θητεία και θα εκπροσωπεί περίπου 3.000 εργαζόμενους.

Η ΔΑΣ εξαρχής σημειώνει ότι γυρίζει την πλάτη στην ηλεκτρονική ψηφοφορία «αφού είμαστε αντίθετοι επί της ουσίας και όχι "α λα καρτ"» και προσθέτει πως ύστερα από σχεδόν πέντε χρόνια λειτουργίας του ΕΦΚΑ «έφτασε η στιγμή της ενιαίας συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των εργαζομένων. Στη διάρκεια της διαδικασίας "ενοποίησης" των συλλόγων σε ΙΚΑ, ΣΥΑΤ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΠΑΔ αντιμετωπίσαμε αλλεπάλληλες παλινωδίες, σκοπιμότητες και υπόγειες διαβουλεύσεις, μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων. Φτάσαμε παρ' όλα αυτά στον στόχο της ενιαίας συνδικαλιστικής εκπροσώπησης, που ήταν και το μεγάλο ζητούμενο για τους εργαζόμενους. Τώρα καλούμαστε να επιλέξουμε ποιους θα βάλουμε στο τιμόνι του σωματείου, με τους οποίους θα πορευτούμε στη συνέχεια, στα δύσκολα που βιώνουμε και στα ακόμα πιο δύσκολα που μας περιμένουν».

Καλεί τους εργαζόμενους να μην αφήσουν να τους αποτρέψουν και απογοητεύσουν φαινόμενα εργατοπατερισμού από τις δυνάμεις εκείνες που στηρίζουν τις αντεργατικές πολιτικές. Να πάρουν μέρος μαζικά στις εκλογές, να ενισχύσουν αποφασιστικά τη ΔΑΣ και να συμμετέχουν ενεργά στο Σωματείο για να αποκτήσουν «ένα Σωματείο μαζικό, διεκδικητικό, δίπλα στον συνάδελφο, απέναντι στην εκάστοτε διοίκηση. Ενα Σωματείο που δεν θα απωθεί, αλλά θα συσπειρώνει τους εργαζόμενους, βάζοντας φρένο στις αντιασφαλιστικές - αντεργατικές πολιτικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ