Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Φέρνει ξανά στην επικαιρότητα τα μεγάλα προβλήματα του ΓΝ Μεσολογγίου

Με τον Σύλλογο Εργαζομένων συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΤΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Παπαναστάση

Τα μεγάλα και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» τέθηκαν επί τάπητος στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Νίκο Παπαναστάση, και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων στον χώρο, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Κώστα Καραγκούνη.

Οπως επισημάνθηκε από τα μέλη του ΔΣ του σωματείου, αλλά και από εργαζόμενους, η κατάσταση στο νοσοκομείο επιδεινώνεται διαχρονικά και τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη κυβέρνησης, υπουργείου Υγείας και 6ης ΥΠΕ.

Χαρακτηριστικά τονίστηκε ότι το προσωπικό αυτήν τη στιγμή είναι λιγότερο και από τα όρια ασφαλείας, με σημαντικές ελλείψεις, όπως μόνιμου αναισθησιολόγου, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την υγεία του λαού συνολικά στην περιοχή - και μάλιστα στον μεγαλύτερο νομό της χώρας, με μεγάλες αποστάσεις - αλλά και για τους εργαζόμενους στον χώρο.

Καταγγέλθηκε το γεγονός ότι συνεχίζεται η λογική των «μπαλωμάτων», με τις μετακινήσεις προσωπικού από το ένα νοσηλευτικό ίδρυμα στο άλλο, προκειμένου να βγαίνουν οι εφημερίες. Ετσι, γιατροί μετακινούνται από το Αγρίνιο στο Μεσολόγγι, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της λειτουργίας και του εκεί νοσοκομείου, αλλά και το μεγάλωμα των αδιεξόδων για τη δημόσια Υγεία. Απαιτήθηκαν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του νοσοκομείου, με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει, και να εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες, να σταματήσουν οι οφειλές ρεπό, αδειών κ.λπ.

Από την πλευρά του κλιμακίου του ΚΚΕ έγινε αναφορά στις παρεμβάσεις του Κόμματος στη Βουλή και όχι μόνο, με δέσμευση για νέα Ερώτηση το αμέσως επόμενο διάστημα προς τον υπουργό Υγείας. Επίσης, απευθύνθηκε κάλεσμα και στους ίδιους τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους, απέναντι στη λογική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των επίδοξων «σωτήρων», προηγούμενων και νέων, που έχουν βρεθεί και σε κυβερνητική θέση (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.λπ.) και εξίσου φέρουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Να δοθεί αποφασιστική, μαζική, μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία στις 9 Νοέμβρη, απαιτώντας άμεση επίλυση και των προβλημάτων που βιώνουν στον χώρο εργασίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ