Τρίτη 1 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Πολύνεκρη τραγωδία μετά από κατάρρευση γέφυρας

Στους 134 έφταναν χτες τα θύματα από την κατάρρευση κρεμαστής γέφυρας στο κρατίδιο (δυτικά) Γκουτζάρατ της Ινδίας, την Κυριακή.

Επρόκειτο για γέφυρα συνολικού μήκους 233 μέτρων, που κατασκευάστηκε το 1880, πάνω από τον ποταμό Ματσού, ο οποίος διασχίζει την πόλη Μόρμπι. Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ, περίπου 400 άνθρωποι είχαν αγοράσει εισιτήρια για να ανέβουν στη γέφυρα με αφορμή την τοπική γιορτή Ντιβάλι, ενώ την ώρα της κατάρρευσης ήταν πάνω σε αυτήν, ήδη, εκατοντάδες άτομα. Μεταξύ των θυμάτων ήταν δεκάδες παιδιά.

Πλήθος ερωτημάτων γεννά το γεγονός ότι σε αυτή συνέρρευσε μεγάλο πλήθος, αν και, σύμφωνα με τις αρχές, δεν είχε εκδοθεί πιστοποιητικό ασφαλείας για την επαναλειτουργία της, καθώς είχε κλείσει για να γίνουν εργασίες συντήρησης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε εννιά άτομα, μετά την έναρξη έρευνας για τους όρους ανακαίνισης, συντήρησης και διαχείρισης της γέφυρας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, την ευθύνη για τη συντήρηση και διαχείριση της γέφυρας έχει πλέον ιδιώτης, η εταιρεία «Oreva». Παλαιότερα την είχαν οι τοπικές αρχές και το όριο των ατόμων που επιτρεπόταν να βρίσκονται πάνω σε αυτή ήταν 20 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ