Τρίτη 1 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ
Διπλή βομβιστική επίθεση με 100 νεκρούς

Λουτρό αίματος προκάλεσαν το περασμένο Σάββατο σε δημοφιλές προάστιο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, σε πολυσύχναστη αγορά κοντά στο υπουργείο Παιδείας, η διπλή βομβιστική επίθεση τζιχαντιστών της οργάνωσης «αλ Σαμπάμπ» καθώς είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων και τον τραυματισμό άνω των 300 (ανάμεσά τους αρκετά παιδιά και μητέρες).

Οι τζιχαντιστές της «αλ Σαμπάμπ» ισχυρίστηκαν ότι το υπουργείο Παιδείας ήταν τάχα... «η βάση του εχθρού» που παίρνει υποστήριξη «από μη μουσουλμανικές χώρες και επιδιώκει την απομάκρυνση των μαθητών από το ισλάμ».

Ο Σομαλός Πρόεδρος, Χασάν Σέικχ Μοχάμουντ, που μία μέρα πριν είχε συγκαλέσει συμβούλιο δηλώνοντας πως κερδίζεται η μάχη απέναντι στους τζιχαντιστές, έκανε έκκληση διεθνώς και ιδιαίτερα στις μουσουλμανικές χώρες να στείλουν συνεργεία με γιατρούς και νοσοκόμους για να περιθάλψουν τους εκατοντάδες τραυματίες καθώς η Σομαλία δεν διαθέτει ισχυρό σύστημα Υγείας.

Την Κυριακή, ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Τζέικ Σάλιβαν, σε σχετική ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «καταδικάζουν σθεναρά την τρομοκρατική επίθεση» του Σαββάτου στη Μογκαντίσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ