Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
Αγωνιστικό «παρών» και από τους βιοπαλαιστές αγρότες

Κάλεσμα στην απεργία από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Αγωνιστικό κάλεσμα στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων στις 9 Νοέμβρη, απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει την ανάγκη αγωνιστικής συμπόρευσης με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, επισημαίνοντας ότι «έχουμε τα ίδια προβλήματα, την ίδια ανασφάλεια και άγχος για το σήμερα και το αύριο, κοινό αντίπαλο, και μπορούμε με ενότητα και αποφασιστικότητα να αποσπάσουμε λύσεις και κατακτήσεις».

Αναφέρεται επίσης στην ανάγκη να δυναμώσει η συλλογική διεκδίκηση και δράση, τονίζοντας: «Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δεν είμαστε ζητιάνοι να μας πετάνε ψίχουλα και να ζούμε με επιδόματα, με voucher και pass. Επενδύουμε χρήμα και κόπο στις παραγωγές μας και θέλουμε βιώσιμο εισόδημα, να πληρωνόμαστε τον ιδρώτα μας. Η οργή, η αγανάκτηση που νιώθουμε βλέποντας το εισόδημά μας να εξανεμίζεται στην ακρίβεια, να κερδοσκοπούν σε βάρος μας και ως παραγωγοί και ως καταναλωτές, να γίνει απόφαση αγώνα και διεκδίκησης, όχι απογοήτευση και φόβος. Να πιστέψουμε στο δίκαιο του αγώνα μας και κυρίως στη δύναμη της συλλογικής δράσης και κινητοποίησης. Τίποτε δεν θα αλλάξει μένοντας θεατές, μπορούμε και πρέπει να γίνουμε οι πρωταγωνιστές παίρνοντας τη ζωή μας στα χέρια μας. Πολλά μας υπόσχονται, μας χτυπάνε φιλικά την πλάτη στις εκλογές, και μετά μας "τσεκουρώνουν". Μην έχετε αυταπάτες ότι θα έρθει κάποιος "σωτήρας" να μας σώσει και μην επιτρέπετε να αποφασίζουν άλλοι για τη ζωή σας. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου! Με τους αγώνες μας μπορούμε να τα καταφέρουμε! Δυναμώνουμε τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων».

Και προβάλλει μια σειρά από αιτήματα για την εξασφάλιση της δυνατότητας να συνεχίσουν να παράγουν, να μπορούν να ζουν από τον μόχθο τους: Μείωση του κόστους παραγωγής (αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν 0,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα στο αγροτικό ρεύμα, επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών), αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών για τη φετινή χρονιά, τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα, όχι στο αίσχος των «ανοιχτών» τιμών, άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ