Σάββατο 5 Νοέμβρη 2022 - Κυριακή 6 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΤΖΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΤΖΑΣ
ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των γονιών μου και παππούδων μας, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ και ΕΥΓΝΩΣΙΑΣ, του συζύγου και πατέρα, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΕΥΚΛΕΙΔΗ, καθώς και της αγωνίστριας ΦΑΝΗΣ ΠΛΑΖΟΜΥΤΗ, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω της ΤΟ Κιλκίς.

Η σύζυγος Ολγα και τα παιδιά Περικλής και Αλκιβιάδης

***

ΦΩΤΟ

Πριν από δύο χρόνια «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΚΚΑΣ, σε ηλικία 90 ετών. Από εργατική οικογένεια, μέλος του ΚΚΕ, πάλεψε για τα δίκαια της τάξης του. Παρών σε όλους τους αγώνες του Κόμματος. Δραστήριο μέλος του ΔΣ των υπαλλήλων του δήμου Αρταίων, μέλος του ΔΣ του Ελληνοσοβιετικού Συνδέσμου.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Μαρία Κωτσίλα - Σακκά προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Αρτας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΣΠΥΡΟΥ Κ. ΒΕΛΛΗ (1921 - 11/06/2003), αντάρτη του εφεδρικού ΕΛΑΣ, της Λαϊκής Πολιτοφυλακής και του ΔΣΕ, και της ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ Ν. ΖΔΡΑΓΚΑ (1925 - 19/09/2017) με συμμετοχή στην ΕΠΟΝ και ΕΑΜ, με διώξεις και εξορία στο Τρίκερι, πολιτικών προσφύγων στην Τασκένδη, προσφέρω στην ΚΟ Δεσκάτης του ΚΚΕ 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Κώστας Βελλής

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδελφού ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑ προσφέρω 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ποντοπόρων Ναυτεργατών.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
Ο αδελφός του Παναγιώτης

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των γονιών μας ΖΗΣΗ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΖΙΑΓΚΛΙΑΒΟΥ - ΤΖΑΒΕΛΛΑ, ΙΩΑΝΝΟΥ και ΟΛΓΑΣ ΒΑΡΤΖΑ, αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, πολιτικών προσφύγων στη ΛΔ Πολωνίας, προσφέρουμε στην ΚΟ Δεσκάτης 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Τα παιδιά τους Δημήτρης - Ευαγγελία Ζιαγκλιαβού - Τζαβέλλα

***

ΦΩΤΟ

«Είναι πάντα μια γέννηση - έλεγε ο Ξένος - κι ο θάνατος μια πρόσθεση, όχι αφαίρεση. Τίποτα δε χάνεται... Ολα δικά μας - είπε ο Ξένος - όλα του κόσμου τούτου. Και τους νεκρούς μας τους κουβαλάμε μέσα μας, χωρίς ο χώρος να στενεύει, χωρίς να βαραίνουμε, συνεχίζουμε τη ζωή τους απ' τις βαθιές στοές και τις έρημες ρίζες, τη δική τους ζωή, τη δική μας ακέρια μες στον ήλιο...».

Στη μνήμη του σεμνού αγωνιστή, συντρόφου ΚΥΡΙΑΚΟΥ Κ. ΚΑΛΟΓΕΡΗ, τα παιδιά του Κώστας και Δημήτρης και η γυναίκα του Ευαγγελία προσφέρουν 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΣΤΑΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μοσχάτου για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

«Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό, αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ' τα ξένα βήματα, αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο, αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο» («Ρωμιοσύνη»).

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ
Αφιερωμένο στον πατέρα μας, ΜΙΧΑΛΗ ΛΑΜΠΑΔΟΧΥΤΟ, που σε όλη τη ζωή του αγωνίστηκε χωρίς συμβιβασμούς, υποχωρήσεις και δεν βολευόταν παρά μόνο στο δίκιο. Με αγάπη και θαυμασμό στον δρόμο που εσύ χάραζες.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου, για τους εννέα μήνες που πέρασαν από τον θάνατό του (5/2/2022), η οικογένειά του προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ.

Η σύζυγος Δέσποινα, τα παιδιά σου Γιάννης, Κωνσταντίνα, Μικές, Πόλυ, Μανώλης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των αγαπημένων συντρόφων ΜΙΧΑΛΗ ΛΑΜΠΑΔΟΧΥΤΟΥ και ΑΝΘΗΣ ΤΑΝΑΪΝΗ (φωτ.), για τους 9 μήνες και 14 μήνες από τον θάνατό τους, οι σύντροφοί τους στην ΚΟΒ Μαστιχοχωρίων Χίου προσφέρουν το ποσό των 110 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Για την ΛΙΤΣΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ - ΝΤΙΝΗ. Πέρασαν 43 μήνες που πήρες τον δρόμο για το μεγάλο ταξίδι. Ομως, για μας είσαι εδώ, ανάμεσά μας, στα παιδιά σου, στα εγγόνια σου, στους συντρόφους σου. Στη μνήμη σου προσφέρουμε 200 ευρώ στην ΚΟ Σερρών, για την Οικονομική Εξόρμηση του κόμματός σου, του ΚΚΕ.

Η οικογένειά σου

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, στις 6/11/2019, η πολυαγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ, πιστή οπαδός του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της. Στη μνήμη της προσφέρουμε το ποσό των 150 ευρώ στην ΚΟΒ Τζιτζιφιών.

Μιχάλης - Βούλα, Γιάννης - Ζωή

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΣΩΚΡΑΤΗ ΛΟΓΔΑΝΙΔΗ (1932 - 1997), από το ηρωικό Μεσόβουνο, και ΜΑΡΙΑΣ ΤΟΤΣΙΚΑ (Μελίσσι Γρεβενών, 1932 - 22/07/2017, Μεσόβουνο), αγωνιστών του ΔΣΕ και πολιτικών προσφύγων στην Τσεχοσλοβακία, προσφέρουμε στην ΚΟ Δεσκάτης του ΚΚΕ το ποσό των 500 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΥΓΝΩΣΙΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΥΓΝΩΣΙΑ
Τα παιδιά και τα εγγόνια τους

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου και συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, που αποχαιρετήσαμε στο τελευταίο του ταξίδι στις 13 Οκτώβρη, καταθέτω 50 ευρώ στην ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ο Βασίλης Θεοδωρίδης, επίτιμος αρχιτέκτων μηχανικός, διευθυντής του γραφείου ΔΕΠΟΣ Καβάλας, εκπροσώπησε τις παρατάξεις του Κόμματος το ίδιο χρονικό διάστημα στον δήμο Καβάλας ως δημοτικός σύμβουλος, στο ΤΕΕ ως γραμματέας της ΔΕ στο τοπικό Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών ως πρόεδρος, στην πιο λαμπρή και δημιουργική περίοδό του. Υπήρξε υπόδειγμα λαϊκού εκπροσώπου, πραγματικό μοντέλο, όχι μόνο για την ακούραστη δραστηριότητά του αλλά και για το ήθος, την ηπιότητα, την έλλειψη κάθε μορφής έπαρσης που τον διέκριναν.

Η μεγαλύτερή του αγάπη ασφαλώς υπήρξε το σκάκι, το οποίο υπηρέτησε για περισσότερα από 30 χρόνια, τα περισσότερα ως πρόεδρος του Συλλόγου. Το ότι το σκάκι μπήκε στη ζωή της νεολαίας και ευρύτερα του λαού της Καβάλας, ανέδειξε πανελλήνιους και παγκόσμιους πρωταθλητές και την Καβάλα ως τόπο αναφοράς σε παγκόσμια κλίμακα για το καβαλιώτικο «πνεύμαθλο» (όπως το αποκαλούσε) είναι έργο του Βασίλη. Και η μοίρα όρισε να το υπηρετεί, ακόμη και με τη σκληρή καταπόνηση της ασθένειας, μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.

Βασίλη, πέρα από τη φιλία μας, σε θεωρώ σαν τον πιο σημαντικό πολίτη της Καβάλας που έχω γνωρίσει και η πίκρα του τελευταίου αποχαιρετισμού κάνει την απουσία σου δυσβάσταχτη.

Βελισσάρης Παναγιώτης

***

ΦΩΤΟ

Οι σύντροφοι της Κομματικής Οργάνωσης Λόφου Περιστερίου του ΚΚΕ αποχαιρετούν με θλίψη την συντρόφισσα ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ, που «έφυγε» από τη ζωή. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά της. Στη μνήμη της προσφέρουν 360 ευρώ.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου και ξεχωριστού συντρόφου ΤΑΚΗ ΓΟΥΡΝΑΡΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 6 Νοέμβρη του 2019, αλύγιστου στις τάξεις του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία του πνοή, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου και ΜΜΕ.

Οι σύντροφοι και φίλοι του Τασούλα και Στράτος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΜΗΤΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα και αναπάντεχα από τη ζωή, ο Τάκης και η Μαριάννα Σιουμάλα, από τη Ζίτσα Ιωαννίνων, προσφέρουν 50 ευρώ στο Κόμμα μέσω της ΚΟΒ Ζίτσας και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΥΦΕΚΤΣΗΣ γεννήθηκε στις 9/3/1929 στο χωριό Λευκίμμη Εβρου από γονείς αγροτοεργάτες, που πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ο πατέρας στον ΕΛΑΣ, η μητέρα του στο ΕΑΜ, και οι δύο από το 1943 ήταν μέλη του ΚΚΕ. Ο ίδιος γνώρισε το αριστερό κίνημα στη διάρκεια της Κατοχής, στην αρχή ως Αετόπουλο και στη συνέχεια ως μέλος της ΕΠΟΝ. Το 1947 εντάχθηκε στον ΔΣΕ και το 1948 τελείωσε την 6η σειρά αξιωματικών του ΔΣΕ. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες, τραυματίστηκε 2 φορές. Το 1947, που υπηρετούσε ως σαμποτέρ, στρατολογήθηκε στο ΚΚΕ.

Μετά το 1949 όλη του η οικογένεια, εκτός του ενός αδερφού που σκοτώθηκε στον Εμφύλιο, βρέθηκε στην προσφυγιά. Ο πατέρας του πέθανε στη Βουλγαρία το 1952. Η μητέρα του και τα δύο του αδέρφια βρέθηκαν στην Τσεχοσλοβακία. Η αδερφή του στην Ανατολική Γερμανία. Ο ίδιος τον Νοέμβρη του 1949 πήγε στην Τασκένδη της ΕΣΣΔ ως πολιτικός πρόσφυγας. Εκεί τελείωσε στρατιωτική σχολή αξιωματικών στο μηχανικό (3 χρόνια). Μετά τη σχολή τελείωσε το νυχτερινό Γυμνάσιο, ενώ παράλληλα δούλευε στις οικοδομές. Από το 1957 έως το 1963 σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής της Μόσχας. Παντρεμένος από το 1959 με την Θεοδώρα Τρίγγα, γεωπόνο, με την οποία απέκτησε 2 παιδιά, την Αναστασία και τον Ορέστη.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΖΑΓΚΛΙΑΒΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΖΑΓΚΛΙΑΒΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ
Εργάστηκε στη Μόσχα και στην Τασκένδη ως μηχανικός κατασκευών και σε επιχείρηση μελετών, δραστήριο μέλος της ΚΟΤ και του Συλλόγου Πολιτικών Προσφύγων. Εκλέχτηκε στο Γραφείο της ΚΕ Τασκένδης και γραμματέας της Νεολαίας του Συλλόγου Πολιτικών Προσφύγων. Πήρε μέρος στη 12η και 13η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ ως μέλος του Γρ. της ΚΕΤ. Η στάση του, όπως και το 1991, ήταν μάχη ενάντια στον οπορτουνισμό, υπερασπιζόμενος τη μαρξιστική - λενινιστική θεωρία και τα σύμβολα του Κόμματος. Μετά τον επαναπατρισμό του το 1976 στην Ελλάδα, με απόφαση του Κόμματος ήρθε στον Εβρο και ανέλαβε το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης του Κόμματος στην περιοχή, ήταν Γραμματέας της ΝΕ Εβρου μέχρι το 1997. Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας αρχιτέκτων μηχανικός. Υπήρξε εκλεγμένος στο ΚΣ της ΠΕΑΕΑ και πρόεδρος του Παραρτήματος Αλεξανδρούπολης της ΠΕΑΕΑ και της ΝΕ Εβρου της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν στο Κόμμα 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 4

Με την πίστη ότι η μάχη της Οικονομικής μας Εξόρμησης θα κερδηθεί, από την πρώτη σύνταξή μου προσφέρω 300 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μαρκοπούλου - Πόρτο Ράφτη, με ιδιαίτερη αναφορά στους γονείς μου ΝΙΚΟ ΣΥΛΛΕΛΟΓΛΟΥ (φωτ.) και ΚΡΥΣΤΑΛΛΩ, τον πεθερό μου, πολιτικό πρόσφυγα ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΙΩΓΑ, από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, τον αξέχαστο θείο ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (φωτ.), τον δικό μας ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ (φωτ.) και τον «παππού» πολλών της γενιάς μου και ήρωα της Μακρονήσου, παντοτινό δήμαρχό μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΚΡΗ (φωτ.).

ΖΗΣΗΣ ΖΑΓΚΛΙΑΒΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ
ΖΗΣΗΣ ΖΑΓΚΛΙΑΒΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ
Α. Συλλελόγλου


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΣ

ΣΥΛΛΕΛΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΕΛΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΟΛΓΑ ΒΑΡΤΖΑ
ΟΛΓΑ ΒΑΡΤΖΑ

ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΖΔΡΑΓΚΑ
ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΖΔΡΑΓΚΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΥΦΕΚΤΣΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΥΦΕΚΤΣΗΣ

ΛΙΤΣΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ - ΝΤΙΝΗ
ΛΙΤΣΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ - ΝΤΙΝΗ

ΤΑΚΗΣ ΓΟΥΡΝΑΡΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΓΟΥΡΝΑΡΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΚΚΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΚΚΑΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΜΠΑΔΟΧΥΤΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΜΠΑΔΟΧΥΤΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΗΤΣΟΣ) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΗΤΣΟΣ) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ
ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ

ΦΑΝΗ ΠΛΑΖΟΜΥΤΗ
ΦΑΝΗ ΠΛΑΖΟΜΥΤΗ

ΣΠΥΡΟΣ ΒΕΛΛΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΒΕΛΛΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ

ΑΝΘΗ ΤΑΝΑΪΝΗ
ΑΝΘΗ ΤΑΝΑΪΝΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΛΟΓΔΑΝΙΔΗΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΛΟΓΔΑΝΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΛΟΓΔΑΝΙΔΗ ΤΟΤΣΙΚΑ
ΜΑΡΙΑ ΛΟΓΔΑΝΙΔΗ ΤΟΤΣΙΚΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ