Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο

Ξεκίνησε χτες η δίκη για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου που διαπράχθηκε στη Φολέγανδρο το καλοκαίρι του 2021 από τον 30χρονο φίλο της. Η δίκη διακόπηκε για τις 17 Νοέμβρη επειδή δεν μπορούσε να είναι παρών ο συνήγορος της οικογένειας.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Νάξου και την εισαγγελική πρόταση, ο δράστης της δολοφονίας είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών του. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα της εξέτασης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, η κοπέλα έφερε μώλωπα από γροθιά στο δεξί μάτι, είχε γδαρσίματα στη δεξιά πλευρά του σώματος, αλλά και στην πλάτη, καθώς και ένα τραύμα 4 - 5 εκατοστών στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού. Ενα τραύμα το οποίο έχρηζε περαιτέρω έρευνας. Επίσης, από τα χτυπήματα στα βράχια άνοιξαν οι βρεγματικές ραφές του κρανίου. Ολα τα χτυπήματα, αλλά και το σύρσιμο στα βράχια έγιναν ενώ η Γαρυφαλλιά βρισκόταν εν ζωή, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Στον λάρυγγα και στα πνευμόνια βρέθηκε άφθονη ποσότητα θαλασσινού νερού, ενώ έφερε σημάδια χτυπημάτων και στον δεξιό μαστό. Σύμφωνα με το πόρισμα, οι κακώσεις που έφερε η 26χρονη και κυρίως αυτές στο κεφάλι ήταν ικανές να προκαλέσουν αναισθησία και έντονο άλγος. Ο δράστης την πέταξε στη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις της και ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.

Σημειώνεται ότι οι συγγενείς και φίλοι της Γαρυφαλλιάς βρίσκονταν στη Σύρο για να συμπαρασταθούν στους γονείς του θύματος, οι οποίοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Εγινε κινητοποίηση στην πλατεία Μιαούλη έξω από τα δικαστήρια με πανό που είχαν στηθεί σε διάφορα σημεία τόσο από τους συγγενείς όσο και από γυναικείες οργανώσεις της Σύρου. Σημειωτέον, η δίκη δεν θα διεξαχθεί τελικά στην Αθήνα, όπως είχε ζητήσει με αίτημα στον Αρειο Πάγο η οικογένεια του θύματος, γεγονός που εκτός των άλλων (π.χ. δημοσιότητα της δίκης) επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την οικογένεια της κοπέλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ