Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνάντηση με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αθλητισμού και Αθλησης

Από τη συνάντηση με τα μέλη του ΠΣΕΑΑ
Από τη συνάντηση με τα μέλη του ΠΣΕΑΑ
Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επαγγελματίες πτυχιούχοι ΣΕΦΑΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Επαγγελματιών Αθλητισμού και Ασκησης (ΠΣΕΑΑ) με τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, και τον Θοδωρή Λιάππη, υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του Κόμματος. Το «παρών» από πλευράς ΠΣΕΑΑ έδωσαν ο πρόεδρος Νίκος Γελαδάς και η Ματίνα Κουτρουμπή, μέλος του ΔΣ.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ενημέρωσαν για τα σοβαρά ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πτυχιούχοι προπονητές και γυμναστές τον Σχολών Φυσικής Αγωγής προκειμένου να εξασκήσουν το επάγγελμά τους. Ο Ν. Γελαδάς τόνισε πως τα όσα συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα μιας κεντρικής πολιτικής επιλογής που στηρίζεται «στην άποψη ότι η αγορά είναι αυτή που θα ρυθμίσει τα ζητήματα και στον αθλητισμό». Τα μέλη του ΠΣΕΑΑ εξήγησαν ότι η πολιτική της «απελευθέρωσης» της αγοράς και στον αθλητισμό αποτέλεσε το εφαλτήριο ώστε να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να παρέχονται υπηρεσίες άσκησης από μη ειδικούς και χωρίς πιστοποιημένες γνώσεις. Κάτι που έχει οδηγήσει σήμερα στην υποβάθμιση του πανεπιστημιακού πτυχίου των ΣΕΦΑΑ, διαμορφώνοντας ένα εργασιακό τοπίο ρευστό και θολό για τους αποφοίτους των Σχολών Φυσικής Αγωγής, με σημαντικές συνέπειες, όπως αύξηση των πραγματικών ποσοστών ανεργίας στον χώρο, μείωση των μισθών, αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες που παρέχονται για τις ανάγκες άθλησης και σοβαροί κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των αθλούμενων.

Στην τοποθέτησή του ο Μ. Συντυχάκης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό τον ρόλο του Συλλόγου Επαγγελματιών Αθλητισμού και Αθλησης, εκφράζοντας τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα του Συλλόγου, προκειμένου να ρυθμιστούν ξεκάθαρα τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής. Επεσήμανε τη θέση του Κόμματος ότι το πτυχίο της Φυσικής Αγωγής πρέπει να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για επαγγελματική κατάρτιση στον χώρο του αθλητισμού, καθώς και ότι η πολιτική της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού και η λογική «κόστος - όφελος» επιφέρουν σημαντικές συνέπειες και στο εργασιακό μέλλον των πτυχιούχων ΣΕΦΑΑ.

Από την πλευρά του ο Θ. Λιάππης ανάμεσα σε άλλα κάλεσε τα μέλη του ΠΣΕΑΑ σε μαζική συσπείρωση και αγωνιστική δράση προκειμένου να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους σχετικά με τα σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ