Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Διαδηλώνουν στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα για την επιβίωσή τους

Την Πέμπτη 24 Νοέμβρη στην Αθήνα το πανελλαδικό συλλαλητήριο

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι μηλοπαραγωγοί, οι οποίοι με οργανωτές τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες που συντονίζονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, πραγματοποίησαν μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις την προηγούμενη Τρίτη σε Λάρισα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Νάουσα, Πέλλα και Μαγνησία, διεκδικώντας αιτήματα που αφορούν την επιβίωσή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ετοιμάζουν και το πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 24 Νοέμβρη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα.

Οι μηλοπαραγωγοί διεκδικούν το αυτονόητο: Να δουλεύουν, να μπορούν να παράγουν και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα που να τους επιτρέπει να ζήσουν τις οικογένειές τους και να συνεχίσουν την καλλιεργητική δραστηριότητα. Απαιτούν να πουλάνε τα προϊόντα τους σε τιμές που να εξασφαλίζουν το μεροκάματο και όχι με το αίσχος των ανοιχτών τιμών και με τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής, ενώ την ίδια ώρα τα προϊόντα πωλούνται πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση.

Σε αυτό το πλαίσιο προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους για διατήρηση όλων των συνδεδεμένων ενισχύσεων, μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια, κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος με ευθύνη του κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ