Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΩΣ
Νέο ναυάγιο ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών

Ενας ξεριζωμένος ανασύρθηκε νεκρός, έπειτα από ναυάγιο λέμβου προχτές τη νύχτα σε θαλάσσια περιοχή 1,5 ναυτικό μίλι ανατολικά της Κω. Σε αυτήν επέβαιναν συνολικά 11 άτομα, από τα οποία διασώθηκαν τα 10 κατά την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή.

Μέσα από αυτήν την τραγωδία αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι ευθύνες της ΕΕ και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που εφαρμόζουν το απάνθρωπο ευρωενωσιακό πλαίσιο, το οποίο εντείνει την καταστολή στα σύνορα, για κατατρεγμένους ανθρώπους λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων. Πρόκειται για την Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας που υπέγραψε το 2016 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η ΝΔ, τον Κανονισμό του Δουβλίνου και το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, που εφαρμόζεται σταδιακά. Με αυτό το πλαίσιο, που εντάσσεται στο γεωπολιτικό «παζάρι», εγκλωβίζονται στη χώρα μας οι κατατρεγμένοι που τους μαντρώνουν στις υπερδομές - «φυλακές» της ΕΕ.

Οι διασωθέντες από το τελευταίο ναυάγιο οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Κω και από εκεί στο λεγόμενο κέντρο υποδοχής. Ο άνδρας που είχε χάσει τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ