Σάββατο 16 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Ενας υπέροχος άνθρωπος»

Ο Τζον Φορμπς Νας (Ράσελ Κρόου) φτάνει στο Πρίνστον για μεταπτυχιακές σπουδές στα μαθηματικά.

Η κοινωνική ένταξη δε σημαίνει τίποτε για τον Νας, ούτε και η παρακολούθηση των μαθημάτων.

Ενα πάθος μόνον τον διακατέχει. Η εύρεση μιας πρωτότυπης ιδέας. Γρήγορα αντιμετωπίζει το άγριο ανταγωνιστικό περιβάλλον του Πρίνστον. Οι συμφοιτητές του τον ανταγωνίζονται ακόμα και στις ερωτικές κατακτήσεις. Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες η ιδέα που τον έχει στοιχειώσει ξεσπά.... Ο Νας κερδίζει τη διεθνή αναγνώριση και με τις έρευνές του και με την πανεπιστημιακή διδασκαλία. Εκείνος δεν αισθάνεται πλήρης. Βλέποντας ότι η επιστήμη είχε παίξει σημαντικό ρόλο για τις ΗΠΑ στην περίοδο του Β` Παγκόσμιου Πολέμου διεκδικεί έναν ανάλογο ρόλο στη μεταπολεμική εποχή. Η ευχή του πραγματοποιείται, όταν του αναθέτουν μια κρατική αποστολή υψίστης σημασίας. Να αποκρυπτογραφεί μηνύματα των χωρών που διάκεινται εχθρικά προς την υπερδύναμη. Εδώ μια πρόκληση θα τον υποχρεώσει να έρθει αντιμέτωπος με τον τρόπο σκέψης και ζωής του.

Ο Νας αρχίζει να ερωτεύεται την όμορφη φοιτήτρια φυσικής, Αλίσια Λαρνς.

Ο Νας και η Αλίσια παντρεύονται, αλλά οι μέρες ευτυχίας θα κρατήσουν για λίγο.

Ο Νας αδυνατεί να της εκμυστηρευτεί τη συγκεκριμένη αποστολή που έχει αναλάβει.

Η πίεση της δουλιάς τον οδηγεί σε κατάρρευση. Χάνεται σ' έναν κόσμο παραισθήσεων. Η διάγνωση «Παρανοϊκή σχιζοφρένεια».

Η Αλήσια αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και στέκεται στο πλευρό του... Ο Τζον ξεπερνά την τραγωδία και κερδίζει το βραβείο «Νόμπελ».

«Ενας υπέροχος άνθρωπος» καλή σκηνοθεσία προσεγμένο σενάριο που αγγίζει το μελό. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε άνετα χωρίς να προβληματιστείτε.

«Α Deautiful Mid»: Αμερικανική παραγωγή 2001. Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ. Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελι, Εντ Χάρις


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ