Τρίτη 22 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΡΟΣ
Καταγγελία Μαροκινών για ξυλοδαρμό και επαναπροώθηση

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφορικά με τη «διάσωση» μεταναστών από το Μαρόκο από άνδρες του τουρκικού στρατού κάνουν τις τελευταίες μέρες τον γύρο του διαδικτύου.

Οπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ομάδα Μαροκινών μεταναστών, αφού διέσχισε τον ποταμό Εβρο από την Τουρκία προκειμένου να περάσει στην Ελλάδα, συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με την καταγγελία 26χρονου Μαροκινού, ενός εκ των τριών που «διασώθηκαν», η ομάδα των Μαροκινών υπέστη ξυλοδαρμό και στη συνέχεια τους αποσπάστηκαν τα τηλέφωνα και τα χρήματά τους. «Μας χτύπησαν, μας πήραν τα τηλέφωνα και τα χρήματά μας. Μας βασάνισαν. Δεν ξέρω γιατί το έκαναν αυτό, ο μόνος στόχος μας ήταν να πάμε στην Ευρώπη. Δεν επρόκειτο να κάνουμε τίποτα στην Ελλάδα. Θέλαμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως διαδρομή για τον προορισμό μας», ήταν τα λόγια του Μαροκινού, ο οποίος έδειξε στις κάμερες τα σημάδια του καταγγελλόμενου ξυλοδαρμού.

  • Στην περισυλλογή 92 μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος, 55 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου, προχώρησε το περασμένο Σάββατο παραπλέον πλοίο. Το ιστιοφόρο κινδύνευε να βυθιστεί και οι μετανάστες ζήτησαν βοήθεια. Το πλοίο που τους διέσωσε κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ