Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του»

Παρέμβαση σωματείων και φορέων ενάντια στην απόλυση της προέδρου του Σωματείου «Βύρων»

Με νέα κινητοποίηση αύριο Πέμπτη στις 4 το μεσημέρι, σωματεία και φορείς συνεχίζουν να διεκδικούν την ανάκληση της απαράδεκτης απόλυσης της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων».

Το κάλεσμα απηύθυναν από τη δυναμική τους παρέμβαση χτες έξω από το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Πρωτοπορία» στη Ν. Ιωνία, όπου δηλώθηκε πως «κανένας εργαζόμενος - κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι μόνος του», έρμαιο κάθε εργοδοσίας και του εργασιακού καθεστώτος που διαμορφώθηκε και στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των φροντιστηρίων. Ενα καθεστώς για το οποίο ευθύνες έχουν τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας, η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Εκπρόσωποι από τα δεκάδες σωματεία εκπαιδευτικών, κλαδικά σωματεία και φορείς της περιοχής συγκεντρώθηκαν το απόγευμα έξω από το φροντιστήριο, το οποίο δεν λειτούργησε, με παρουσία αστυνομίας στην είσοδό του. «Οι εκπαιδευτικοί δεν σκύβουν το κεφάλι, με τα σωματεία επίθεση και πάλη», «πάρτε πίσω την απόλυση» ήταν συνθήματα που ακούγονταν στη διάρκεια της κινητοποίησης, ενώ διανεμόταν στους διερχόμενους η ανακοίνωση του σωματείου «Βύρων». Σε αυτήν καταγγέλλεται η απόλυση που έγινε με αιτιάσεις για ανάρμοστη συμπεριφορά, επειδή μετά από την είδηση ότι το εν λόγω φροντιστήριο θα άνοιγε στις 17 Νοέμβρη, η πρόεδρος εξήγησε στην εργοδοσία ότι η μέρα αυτή είναι αργία για την Εκπαίδευση και τα φροντιστήρια είναι κλειστά και μίλησε στους μαθητές για το Πολυτεχνείο.


Οπως προέκυψε από τη συνάντηση εκπροσώπων του σωματείου και της διοίκησης της ΟΙΕΛΕ με την δικηγόρο της ιδιοκτήτριας, η εργοδοσία παραμένει ανένδοτη στην απόλυση. Οταν ανακοινώθηκε στους συγκεντρωμένους ότι αυτό δηλώθηκε με προκλητικό τρόπο απέναντι στους συνδικαλιστές, προκάλεσε αποδοκιμασίες, με εκπροσώπους των φορέων να ζητούν επιτακτικά απαντήσεις. Αντί γι' αυτές, συνάντησαν κλειστές πόρτες, με άτομα μάλιστα που βρίσκονταν μέσα στο φροντιστήριο να μην διστάζουν να χειροδικήσουν.

«Η δύναμή μας, η αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί με όλους τους τρόπους», σημείωσε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γ. Πέρρος, από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, το οποίο από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε την απόλυση. Οπως τόνισε μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι, το λαϊκό κίνημα με αυτόν τον τρόπο δίνουν την απάντησή τους, όπως το έκαναν τις προηγούμενες μέρες στου Ζωγράφου, στο Μοσχάτο και αύριο αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ