Τρίτη 29 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Συνέχεια ερευνών και δέσμευση λογαριασμών

Εν μέσω συνεχιζόμενων καταγγελιών για κακοποιήσεις παιδιών, παρενοχλήσεις, εξαναγκασμό σε εργασία, συνθήκες βίας και τρομοκρατίας στην προβεβλημένη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» με ιδρυτή τον ιερέα Αντώνη Παπανικολάου στον Κολωνό, προχωράνε οι καταθέσεις εργαζομένων και πρώην τροφίμων, όπως και η διερεύνηση των οικονομικών του οργανισμού, που είχε εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Η ΜΚΟ αυτή είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της παντελούς απουσίας μέριμνας από το αστικό κράτος για δομές προστασίας παιδιών που για διάφορους λόγους απομακρύνονταν από τις οικογένειές τους, και της ασυδοσίας που επικρατεί από διάφορους ιδιώτες «φιλάνθρωπους».

Χθες έγινε γνωστό ότι η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αποφάσισε τη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών του ιερέα και της συζύγου του, πρώην προέδρου του ΔΣ της ΜΚΟ, όπως επίσης του λογαριασμού του πατέρα του ιερέα, ο οποίος έχει πεθάνει αλλά ο λογαριασμός εξακολουθεί να υφίσταται. Ανακοινώθηκε ακόμα ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της «Κιβωτού» δεν πρόκειται να «παγώσουν», για να μην επηρεαστεί η λειτουργία του οργανισμού, στον οποίο βρίσκονται ακόμα δεκάδες παιδιά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πάνω από 100 εκατ. ευρώ είχαν μπει στα ταμεία της ΜΚΟ ως δωρεές τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα χτες βρισκόταν σε εξέλιξη η έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του ιερέα και της συζύγου του, σε μεζονέτες σε Ραφήνα και Βραυρώνα. Η τελευταία επίσης φέρεται να συνδέεται με έγγραφο τράπεζας το οποίο επιβεβαιώνει ότι την προηγούμενη βδομάδα επισκέφτηκε υποκατάστημά της για να πάρει το περιεχόμενο της θυρίδας της. Ο ιερέας και η σύζυγός του αρνούνται τις καταγγελίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ