Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Κάνει πράξη το σύνθημα «Μπροστά οι ανάγκες του λαού!»

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει αποσπάσματα από την 20σέλιδη έκδοση της δημοτικής αρχής, όπου καταγράφονται η δράση και τα έργα της

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα εκτενή αποσπάσματα από την 20σέλιδη έκδοση της δημοτικής αρχής της Πάτρας, που κυκλοφορεί πλατιά στην πόλη και καταγράφει τη δράση και τα έργα της.

Με μπροστάρη τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, η δημοτική αρχή αποτελεί «φάρο» και αποδεικνύει έμπρακτα ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος: Αυτός της σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Ο δρόμος της στήριξης των αγώνων και των συμφερόντων των εργαζομένων και των άλλων βιοπαλαιστών, της ιεράρχησης έργων και υπηρεσιών που απευθύνονται στις λαϊκές ανάγκες.

Εδώ και οκτώ χρόνια υπάρχει στην Πάτρα μια δημοτική αρχή που στέκεται στο πλευρό των εργατοϋπαλλήλων της πόλης, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας. Μια δημοτική αρχή που πήρε ενεργό μέρος ή και οργάνωσε αγώνες μαζί με τον λαό της Πάτρας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη μεγάλη πορεία με τα πόδια από την Πάτρα στην Αθήνα με σύνθημα «Δουλειά για όλους - Δουλειά με δικαιώματα». 'Η την περσινή μηχανοκίνητη πορεία 120 μαζικών φορέων, συλλόγων και σωματείων μέχρι την Αθήνα, μετά από κάλεσμα της δημοτικής αρχής, διεκδικώντας άμεσες και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στον δήμο Πατρέων;

Η σημερινή δημοτική αρχή, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, οργάνωσαν κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις ενάντια στην ακρίβεια και τις αυξήσεις στην Ενέργεια, ενάντια στις διακοπές ρεύματος. Ανέπτυξαν από κοινού αγώνες μέσα στην πανδημία για να κρατηθεί ο λαός μας όρθιος, διεκδικώντας άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος, την ενίσχυση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου της πόλης.

Είναι αυτή η δημοτική αρχή που μπήκε μπροστά, μαζί με τον λαό, ενάντια στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, ενάντια στη μετατροπή του Αραξου και της Ανδραβίδας σε μία ακόμα βάση των ΗΠΑ, ενάντια στον ελλιμενισμό, πρόσφατα, ΝΑΤΟικής αρμάδας στο λιμάνι της Πάτρας, και μάλιστα με Τούρκο διοικητή. Τέτοιες δημοτικές αρχές έχει ανάγκη σήμερα ο λαός μας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ