Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Ψηφίστηκε την Παρασκευή με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο έχουν ήδη απορρίψει οι υγειονομικοί και τα σωματεία τους, πλήθος συνδικάτων και μαζικών φορέων από όλη την Ελλάδα, όπως το έδειξαν οι μαζικές διαδηλώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα.

Ψήφισαν συνολικά 297 βουλευτές, από τους οποίους οι 156 υπέρ του νομοσχεδίου (η κυβερνητική πλειοψηφία) και 141 κατά.

Το αίτημα για την ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, προτρέποντας όλους τους βουλευτές να μη λερώσουν τα χέρια τους δίνοντας με την ψήφο τους τη χαριστική βολή σε βάρος της Υγείας του λαού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ απηύθυναν κάλεσμα στον λαό να αγωνιστεί για μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των πληρωμών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσαν στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ (την πρόταση του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να υπογράψει ο βουλευτής του Ανδρ. Λοβέρδος), που την ίδια ώρα πίσω από τους «υψηλούς τόνους» υπερασπίζονταν την πολιτική της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης σε βάρος της Υγείας του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ