Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Ελπίδα η συνέχιση του αγώνα μας

Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα με αγώνες κατακτιούνται!

«Είμαστε περήφανοι, που βαδίζουμε φέτος για όγδοη χρονιά μαζί με τον πατραϊκό λαό. Που αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική που τον καταδικάζει στη φτώχεια, στην ακρίβεια, στην ανεργία, στη ζωή χωρίς δικαιώματα. Η μεγαλύτερή μας χαρά είναι, που σ' ένα δύσκολο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, έχουμε δώσει ορισμένες "ανάσες" ανακούφισης, που συμβάλαμε να κρατηθεί το ηθικό του λαού μας ψηλά, να μην τον "τσακίσει" η αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων».

Αυτά σημειώνει ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στην ανοιχτή επιστολή προς τον πατραϊκό λαό που περιέχεται στο φυλλάδιο και συνεχίζει:

«Είναι μοναδικό αυτό που καταφέραμε εδώ στην Πάτρα. Πορευτήκαμε μαζί και με άλλους αγωνιστές και προοδευτικούς ανθρώπους, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, ακόμη κι αν δεν συμφωνούμε σε όλα, για την υπεράσπιση της ζωής του λαού μας και των συμφερόντων της πόλης μας. Απ' την πρώτη μας μέρα στη δημοτική αρχή, το σύνθημά μας ήταν "Δουλειά για όλους - Δουλειά με δικαιώματα". Ξεκαθαρίσαμε ότι για μας όμορφη πόλη είναι η πόλη που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση.

Γιατί δήμος δεν είναι μόνο τα ντουβάρια, δεν είναι η επιχειρηματικότητα, δεν είναι οι "πράσινες" μπίζνες και η διανομή του Ταμείου Ανάκαμψης σε λίγους επιχειρηματίες. Δήμος είναι ο λαός της κάθε πόλης, είναι η ζωή του, είναι η καθημερινή λειτουργία και η ικανοποίηση των αναγκών του, η στήριξή του. Γι' αυτό και στο κέντρο της προσοχής μας βρέθηκαν τα παιδιά μας και οι ανάγκες τους, οι γειτονιές μας που έπαψαν πια να είναι ησυχαστήρια, πήραν ζωή, απέκτησαν χώρους αναψυχής, άθλησης και πολιτισμού.

Ολα αυτά είναι που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από την πλειοψηφία των σημερινών δημοτικών αρχών σε όλη την Ελλάδα. Παντού υπάρχει η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, η μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, τα χίλια δυο εμπόδια για να γίνει ένα έργο που αφορά τις λαϊκές ανάγκες.

Η διαφορά μας είναι ότι εμείς δεν αποδεχόμαστε την κατεύθυνση λύσης των προβλημάτων, που μας έχουν υποδείξει με τη σειρά όλες οι κυβερνήσεις. Δηλαδή, δεν αποδεχόμαστε την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών για να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση, ούτε το διαρκές χαράτσωμα του λαού μας για να αντιμετωπίσουμε την υποχρηματοδότηση. Δεν αποδεχόμαστε την κατεύθυνση υλοποίησης έργων αποκλειστικά με γνώμονα τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, για να πληρούμε τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Βρεθήκαμε σε κάθε αγώνα, μπήκαμε μπροστά σε κάθε διεκδίκηση για την προκοπή της πόλης μας. Εχουμε άλλη αντίληψη για τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Ο λαός μας παράγει πλούτο, τον οποίο εκμεταλλεύονται κάποιοι λίγοι. Αυτοί που σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη των τελευταίων δεκαετιών, τη στιγμή που η πλειοψηφία ζει την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια, τον πληθωρισμό.

Ο πατραϊκός λαός, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματίες, όσοι απογοητεύτηκαν από τις πολιτικές του παρελθόντος, όσοι βίωσαν και βιώνουν τις συνέπειές τους, ένωσαν τις δυνάμεις τους και τις αγωνίες τους με τις δικές μας και μαζί δημιουργήσαμε ένα μαχητικό "ποτάμι" διεκδίκησης, μαζί αποσπάσαμε κατακτήσεις.

Σ' αυτόν τον δρόμο μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε, για να υπερασπιστούμε αυτά που καταφέραμε, για να κάνουμε πραγματικότητα την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Καλή δύναμη και καλό αγώνα σε όλους!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ