Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
Δυναμώνει ο απεργιακός αγώνας στο Πανεπιστήμιο

Από τις συνεχιζόμενες μαχητικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια
Από τις συνεχιζόμενες μαχητικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια
Εντείνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι περίπου 48.000 εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, κλιμακώνοντας τον αγώνα που διεξάγουν εδώ και τρεις βδομάδες, διεκδικώντας αυξήσεις μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει το ΠΑΜΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Οι εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, ερευνητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές που εργάζονται στο πανεπιστήμιο, διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα για να μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται στον χώρο του πανεπιστημίου, σε συνθήκες τεράστιας αύξησης του κόστους διαβίωσης αλλά και κατοικίας. Μάλιστα καταγγέλλεται ότι το ίδιο το πανεπιστήμιο είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης πολλών από τις κατοικίες που μένουν οι εργαζόμενοι και έχει αυξήσει τα ενοίκια, ενώ κρατά καθηλωμένους τους μισθούς».

Οι απεργοί διεκδικούν αξιοπρεπείς μισθούς, γιατί πλέον αδυνατούν να ζήσουν στις πόλεις όπου δουλεύουν, με αποτέλεσμα αρκετοί να αναγκάζονται να μένουν μέσα σε σκηνές ή στα αυτοκίνητά τους... Διεκδικούν επίσης καλύτερη ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ