Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τους ενοχλεί

Η Νατάσσα Μποφίλιου πήγε στο Λονδίνο. «Ε και;» θα μπορούσε να πει κανείς. Κι όμως, εδώ και τρεις μέρες έχει ξεσπάσει ένα απίστευτο σούσουρο γύρω από το ντύσιμο και τις φωτογραφίες της στην αγγλική πρωτεύουσα.

Αραγε έχει το δικαίωμα να πηγαίνει ταξίδια ή να φωτογραφίζεται με γούνινο παλτό; Για τα γνωστά τρολ του διαδικτύου μέχρι και τον Πορτοσάλτε, η απάντηση είναι όχι!

Βέβαια, για να σοβαρευτούμε, όλους αυτούς στην πραγματικότητα δεν τους ενοχλεί ούτε το ταξίδι της Μποφίλιου στο Λονδίνο, ούτε και το ντύσιμό της, που τελικά ήταν φωτογράφηση για τις ανάγκες προώθησης εταιρείας με ρούχα. Οχι βέβαια ότι παίζει αυτό κάποιο ρόλο...

Τους ενοχλεί ότι η Μποφίλιου εκφράζει με καθαρότητα τις απόψεις της, με θάρρος τις πεποιθήσεις της, χωρίς να λογαριάζει προσωπικό κόστος. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια δεν σηκώνει το άδικο και πάντα, όποια κι αν ήταν η ερώτηση, η απάντησή της ήταν και είναι «με τον άνθρωπο». Γι' αυτό και τραγούδησε για τους εργάτες της COSCO, μίλησε για τους εργάτες στη «Μαλαματίνα», τραγούδησε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, πανηγύρισε με τους φοιτητές τη νίκη της «Πανσπουδαστικής» στις φοιτητικές εκλογές, σταθερά τιμάει με την παρουσία της τις σκηνές του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

«Οι καλλιτέχνες έχουν υποχρέωση να παίρνουν θέση, έχοντας γνώση ότι αυτό επιφέρει κάποιο τίμημα», έλεγε από τη Φιλοσοφική Σχολή πέρυσι την άνοιξη. Και η Νατάσσα Μποφίλιου δεν διστάζει να το κάνει πράξη, και μάλιστα σε μια εποχή που από παντού πρεσβεύεται ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να σωπαίνει, να ασχολείται μόνο με την τέχνη του...

Δεν τους κάνει και δεν τους κάνουμε την χάρη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ