Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας σήμερα στην «Ολυμπιακή»

Σε 3ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, στο Σύνταγμα, κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» (ΟΑ).

Η απόφαση για τη σημερινή κινητοποίηση πάρθηκε σε πρόσφατο έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), προκειμένου να εκφράσουν οι εργαζόμενοι στην ΟΑ την αντίθεσή τους στην εμμονή της κυβέρνησης να ξεπουλήσει με κάθε τρόπο και μέσο την εταιρία, παρά τα αποτυχημένα εγχειρήματα με την «ΑΧΟΝ» του Θ. Λιακουνάκου και τον όμιλο Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον Π. Βαρδινογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι στην ΟΑ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Συντάγματος, προκειμένου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΣΠΑ, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο κατακερματισμού, συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της εταιρίας.

Η περαιτέρω στάση των εργαζομένων θα καθοριστεί τη μεθεπόμενη Πέμπτη, 28 του Μάρτη, οπότε θα συγκληθεί τακτικό συνέδριο της ΟΣΠΑ.

Πάντως, ανεξάρτητα από τη σημερινή κινητοποίηση, έχει αξία να επισημανθεί ότι οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ στην ΟΣΠΑ επί της ουσίας δεν είναι διατεθειμένες να αντιπαλέψουν την κυβερνητική πολιτική. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα όταν οι εν λόγω παρατάξεις απέρριψαν την πρόταση, που κατέθεσαν η ΕΣΚ-Συνεργαζόμενοι και η «Αυτόνομη Παρέμβαση», για απεργιακές κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα από τυχόν απαγορευτικές δικαστικές αποφάσεις. Οπως απέρριψαν, επίσης, την πρόταση για συγκέντρωση των εργαζομένων στο αεροδρόμιο Σπάτων, δεδομένου ότι η προηγούμενη συγκέντρωση εκεί ήταν μαζική και στέφθηκε με επιτυχία, αν και πραγματοποιήθηκε χωρίς στάση εργασίας, μετά από δικαστική απαγόρευση!

Η ΕΣΚ-Σ στηλιτεύει τη στάση αυτή των συγκεκριμένων παρατάξεων, που στηρίζεται στις υποκριτικές «επαναστατικές κορόνες», στην εξαγγελία κινητοποιήσεων για το «θεαθήναι» και που στην ουσία βάζει «πλάτη» στην κυβέρνηση να περάσει τα σχέδιά της χωρίς αντιδράσεις. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή κινητοποίηση και να συσπειρωθούν από τα κάτω, προκειμένου να ανατρέψουν το κυβερνητικό σχέδιο, που εξυφαίνεται με την ανοχή, αν όχι συνενοχή, των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών του χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ