Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Στους δρόμους θα δοθεί η απάντηση στον προϋπολογισμό - καρμανιόλα

Στην Αθήνα, στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου. Συσκέψεις προετοιμασίας τη Δευτέρα 12/12

Συνέχεια στις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες, με αφορμή τον νέο κρατικό προϋπολογισμό - σφαγείο για τα λαϊκά νοικοκυριά, δίνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στα μεγάλα συλλαλητήρια που οργανώνουν το Σάββατο 17 Δεκέμβρη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Μπροστά στην επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, στην ακρίβεια, στη φοροληστεία, στην περικοπή των δαπανών σε Υγεία και Παιδεία, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα αντιτάσσουν τις διεκδικήσεις τους για αυξήσεις στους μισθούς με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, μπλόκο στο ξεσπίτωμα από τους πλειστηριασμούς πρώτης - κύριας κατοικίας.

Στους δρόμους και οι φοιτητές

«Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη συναντιόμαστε όλοι στο Σύνταγμα μαζί με όλο τον λαό για να ακουστεί η φωνή μας!», τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλώντας στο συλλαλητήριο. Αναφέρεται στη μείωση των συνολικών δαπανών για την Παιδεία, με το κόστος σπουδών να φτάνει στα ύψη, στα χρήματα που υπάρχουν για εργολάβους στη φοιτητική μέριμνα και στην καθαριότητα, για κερδοφόρες μπίζνες και για καταστολή, αντί για τις ανάγκες των φοιτητών.

«Η υπομονή και η ανοχή μας τελείωσαν! Ο συντονισμός 122 φοιτητικών συλλόγων δείχνει τον δρόμο!», σημειώνει το ΜΑΣ, διεκδικώντας αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, δωρεάν σπουδές, κατάργηση κάθε είδους διδάκτρων, μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια.

Σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, 16 συνδικαλιστικές οργανώσεις μέχρι στιγμής καλούν στο συλλαλητήριο της 17ης Δεκέμβρη στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία της 9ης Νοέμβρη, απευθύνουν κάλεσμα σε κάθε συνδικάτο να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου.

Στην κατεύθυνση αυτή οργανώνουν σύσκεψη τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21).

Συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό οργανώνουν και τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 12.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Λίγες μέρες νωρίτερα, τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν σύσκεψη συντονισμού.

Σε άλλες πόλεις

Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., μπροστά στα γραφεία του (Κολοκοτρώνη 20).

Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο καλεί την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στον πεζόδρομο, μπροστά απ' το δημαρχείο.

Στη Χαλκίδα, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου καλούν το Εργατικό Κέντρο και τα συνδικάτα της Εύβοιας.

Στο Κιλκίς, πικετοφορία θα γίνει αύριο, Σάββατο 10 Δεκέμβρη, ενώ το Σάββατο 17 Δεκέμβρη οργανώνεται γλέντι αλληλεγγύης (12 μ., πλατεία Λατσιών).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ