Κυριακή 24 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Γενική Συνέλευση στην ΕΣΣΝΑ
  • «Μέλοντι Αμπέρ 2002» με ράπιντ και μπλάιντ στο Μονακό
  • Συνεχίζεται μέχρι τις 14 Απρίλη το 1ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα, μέσω Διαδικτύου στην Ελλάδα

Από τα θρανία του Δημοτικού Σχολείου μαθαίνουν την πειθαρχία, την υπομονή, τους κανονισμούς, το δίκαιο, την προβλεπτικότητα και δεκάδες άλλα διαπαιδαγωγικά στοιχεία. Το στιγμιότυπο από πρόσφατη συνάντηση μαθητών του 23ου Δημ Σχολείου και του ΠΚΕ-ΟΤΕ Ν.Α.
Από τα θρανία του Δημοτικού Σχολείου μαθαίνουν την πειθαρχία, την υπομονή, τους κανονισμούς, το δίκαιο, την προβλεπτικότητα και δεκάδες άλλα διαπαιδαγωγικά στοιχεία. Το στιγμιότυπο από πρόσφατη συνάντηση μαθητών του 23ου Δημ Σχολείου και του ΠΚΕ-ΟΤΕ Ν.Α.
Η τακτική Γενική Συνέλευση της Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής, θα πραγματοποιηθεί στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων - Γ' Σεπτεμβρίου 56, 1ος όροφος - στις 13 Απρίλη 2002 και ώρα 10.00 το πρωί. Σε περίπτωση μη απαρτίας (50%+1), η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο το Σάββατο 20 Απρίλη.

Τα θέματα της ΓΣ είναι: 1) Οικονομικός, αγωνιστικός και διοικητικός απολογισμός και προγραμματισμός. 2) Τροποποίηση εσωτερικού κανονισμού. 3) Ενημέρωση για δικαστικά προβλήματα της ΕΣΣΝΑ. 4) Ασκηση κριτικής κ.ά.

Οι δραστηριότητες της ΕΣΣΝΑ για το 2001 ήταν: 1) Πρωτάθλημα Β' Εθνικής - νικητής ο ΑΣ Παπάγου. 2) Πρωτάθλημα Γ' Εθνικής - νικητής η Σκακ. Επικοινωνία Ν. Ηρακλείου. 3) Πρωτάθλημα Α' Τοπικής - νικητής ο «Αρης» Νικαίας. 4) Πρωτάθλημα Β' Τοπικής - νικητής τα Κάτω Πατήσια «3 Αστέρες». 5) Κύπελλο Αττικής - νικητής ο Ναυτικός Αθλ. Ομιλος «Μάτι». 6) Διασυλλογικό «Αττικής Φιλίας» - νικητής ο ΑΣ Παπάγου. 7) Πρωτάθλημα «Ράπιντ» - νικητής ο ΣΟ Ηλιούπολης. 8) Κύπελλο «Σπ. Μπίκος» - νικητής ΔΗΚΕΠ Ανω Λιοσίων. 9) Διασυλλογικό Γυναικών - νικητής ο Πανελλήνιος ΓΣ και πολλές άλλες διοργανώσεις..!

Με την ευκαιρία εκφράζω μια απορία πολλών σκακιστών, την οποία θα αναπτύξω πιο συγκεκριμένα σε άλλο φύλλο του «Ρ». Αφού όλη τη σκακιστική δραστηριότητα της χώρας την πραγματοποιούν οι σκακιστικές ενώσεις, τα διεθνή τουρνουά τα διοργανώνουν από μόνοι τους διάφοροι φορείς, χορηγοί και σκ. σύλλογοι, αφού οι περισσότεροι σκακιστικοί σύλλογοι αναγκάζονται να διοργανώνουν «Ανοιχτά» τουρνουά με ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, προκειμένου να βγάζουν τα λειτουργικά τους έξοδα και τα «έπαθλα» των νικητών, τότε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και η ΓΓΑ τι πραγματοποιεί για το ελληνικό σκάκι; (θα επανέλθουμε).

* Συνεχίζεται στο Μονακό για 10η συνεχή χρονιά το Διεθνές Τουρνουά «Μέλοντι Αμπέρ», όπου κορυφαίοι Γκραντ-Μάστερς αγωνίζονται σε γρήγορες παρτίδες (ράπιντ) και σε παρτίδες όπου μπροστά τους έχουν κενές σκακιέρες (μπλάιντ)!

Συμμετέχουν οι Κράμνικ (Ρωσ.), Αλμάσι (Ουγγ.), Ιβεντσούκ (Ουκρ.), Μπαρέεβ (Ρωσ.), Σίροβ (Ισπ.), Βαν Βέλι (Ολ.), Λέκο (Ουγγ.), Τοπάλοβ (Βουλγ.), Μορόζεβιτς (Ρωσ.), Γκέλφαντ (Ισρ.) και ο Ολλανδός Πίκετ.

* Αρχισε στις 13 Μάρτη και θα διεξάγεται μέχρι τις 14 Απρίλη το 1ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, μέσω του Διαδικτύου. Συμμετέχουν 132 σκακιστές και σκακίστριες από 18 χώρες: Ρωσία, Γερμανία, Γιουγκοσλαβία, Ελλάδα, Αγγλία, ΗΠΑ, Βουλγαρία, Ουγγαρία κ.ά. Μεταξύ αυτών και ο Ελληνας GM Στρ. Γρίβας. Θα παιχτούν 7 γύροι συνολικά και για όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν ή και να παίξουν φιλική παρτίδα μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα που ακολουθεί. Διοργανωτές είναι η 1η Σκακιστική Πύλη στην Ελλάδα -chess.gr (http://www.chess.gr) και η Μαύρη Βασίλισσα (http:www.blackqueen.net).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ