Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΘ
Οι φοιτητές δεν προσαρμόζονται στις συστάσεις για μπουφάν στα αμφιθέατρα!

«Δεν θα δεχτούμε να ξεπαγιάζουμε στα αμφιθέατρα», διαμήνυσαν οι φοιτητές του ΑΠΘ, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας χτες στην Πρυτανεία του ιδρύματος με αφορμή την απόφασή της να περιορίσει τη θέρμανση των κτιρίων του ΑΠΘ τις ώρες 8 - 11 το πρωί, επικαλούμενη το «ιδιαίτερα υψηλό κόστος καυσίμων» και τις «απαιτήσεις εξοικονόμησης Ενέργειας λόγω της ενεργειακής κρίσης».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ διεκδικούν θέρμανση καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας στις Σχολές και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για αναβάθμιση των υποδομών και των θερμαντικών σωμάτων του ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των φοιτητικών συλλόγων του Ιδρύματος συναντήθηκε με τις πρυτανικές αρχές, όπου κατέθεσε τα αιτήματα των φοιτητών. Οπως κατήγγειλε η Χριστίνα Σταμούλη, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, οι πρυτανικές αρχές ενημέρωσαν ότι σε περίπτωση χαμηλών θερμοκρασιών η θέρμανση θα λειτουργεί και άλλες 2 ώρες το απόγευμα (4 - 6 μ.μ.) ενώ παράλληλα συνέστησαν στους φοιτητές να φοράνε μπουφάν ή και δεύτερο πουλόβερ στα αμφιθέατρα!

Από την πλευρά τους, οι φοιτητικοί σύλλογοι απαντούν ότι «δεν προσαρμοζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζουν τον 21οαιώνα. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν τα αμφιθέατρα χωρίς θέρμανση», και κλιμακώνουν τον αγώνα τους συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο για τον προϋπολογισμό στις 17 Δεκέμβρη μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Γεωλογικού, Βιολογικού, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Γεωπονίας, Δασολογίας, ΜΜΕ, Νομικής, ΦΠ, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών και Χωροταξίας του ΑΠΘ σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Κάτι επίσης που γεννά απορία σε όλους τους φοιτητές είναι το πού καταλήγουν τα λεφτά, αφού οι ανάγκες μας σίγουρα δεν καλύπτονται. Τα 60 εκατομμύρια που έβγαλε το ΑΠΘ από τα ερευνητικά προγράμματα, τα 50 εκατομμύρια που δίνονται στην πανεπιστημιακή αστυνομία πού πάνε;». Στη συνέχεια τονίζουν: «Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως η λειτουργία του πανεπιστημίου με όρους επιχείρησης, με όρους κόστους - οφέλους είναι αυτή που μπαίνει εμπόδιο στην κάλυψη των αναγκών των φοιτητών, εντείνει το χτύπημα στα μορφωτικά μας δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ