Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΡΟΚΟ
Στα ημιτελικά και στην Ιστορία

Associated Press

Μία από τις πιο ηχηρές εκπλήξεις στην Ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει πετύχει ήδη το Μαρόκο, καθώς με την ιστορική νίκη του επί της Πορτογαλίας στα προημιτελικά με 1-0 (Νεσίρι 42') έγινε η πρώτη αφρικανική, αλλά και η πρώτη αραβική χώρα στα χρονικά η οποία θα πάρει μέρος σε ημιτελικό Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία.

Η πορεία της ομάδας του Βαλίντ Ρεγκραγκί στα γήπεδα του Κατάρ είναι το λιγότερο εντυπωσιακή, καθώς πριν την Πορτογαλία είχε ήδη «πετάξει έξω» άλλες δύο μεγάλες δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, το Βέλγιο στη φάση των ομίλων και την Ισπανία στους «16». Και το έκανε αυτό χωρίς να δεχτεί ούτε ένα γκολ από αντίπαλο - ούτε καν στα πέναλτι με την Ισπανία! - παρά μόνο ένα αυτογκόλ στο ματς με τον Καναδά.

Η πρόκριση στην τετράδα πανηγυρίστηκε δεόντως από τα μέλη της μαροκινής αποστολής στο Κατάρ, αλλά ακόμα περισσότερο από δεκάδες χιλιάδες Μαροκινούς φιλάθλους που βρίσκονται στην Ντόχα, παρακολουθώντας από κοντά την πορεία της Εθνικής ομάδας της χώρας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ