Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δύο θάνατοι δημοσιογράφων σε λίγες ώρες

Αίσθηση και ερωτήματα προκαλούν οι δύο ξαφνικοί θάνατοι εκπροσώπων του Τύπου κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του Κατάρ. Συγκεκριμένα, η είδηση του θανάτου του Αμερικανού δημοσιογράφου Γκραντ Γουόλ, σε ηλικία 48 ετών, ο οποίος κατέρρευσε ενώ βρισκόταν στο Κατάρ, με τις ιατρικές γνωματεύσεις να κάνουν λόγο για καρδιακά αίτια. Την απώλεια του πολύπειρου αθλητικού δημοσιογράφου δημοσιοποίησε σε λογαριασμό στα social media ο αδερφός του, ο οποίος ωστόσο άφησε ερωτήματα για τα αίτια του θανάτου κάνοντας λόγο ακόμα και για δολοφονία, ενώ αποκάλυψε ότι ο 48χρονος δημοσιογράφος είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του το προηγούμενο διάστημα.

Ο Γουόλ φέρεται να είχε βρεθεί στο επίκεντρο των διοργανωτών εξαιτίας των ρεπορτάζ στα οποία κατέκρινε τους διοργανωτές σχετικά με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικά των ομοφυλόφιλων. Πρόσφατα του είχε απαγορευθεί η είσοδος σε γήπεδο επειδή φορούσε μπλουζάκι με χρώματα του ουράνιου τόξου ενώ είχε συλληφθεί για περίπου μία ώρα. Πάντως, νεότερες δημοσιεύσεις φέρουν τον Αμερικανό δημοσιογράφο τις τελευταίες μέρες να ήταν άρρωστος με έντονο βήχα, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του...

Περίπου 72 ώρες μετά τον θάνατο του Γουόλ, έφτασε η είδηση για τον θάνατο ενός ακόμα δημοσιογράφου, του Καλίντ Αλ Μισλάμ, που εργαζόταν για το καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο «Al Kass TV». Ο συγκεκριμένος φέρεται να άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα καθήκοντος χωρίς να γίνουν γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από τον θάνατό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ