Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διοργανώνει συναυλία κλασικής μουσικής

Συναυλία κλασικής μουσικής διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα, πλησίον στάσης μετρό «Πανεπιστήμιο»).

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί η σουίτα για πιάνο για τέσσερα χέρια του Κλοντ Ντεμπισί. Παίζουν οι Ηρώ Στεργίου και Βλαδίμηρος Παπαγεωργίου, ενώ το μουσικό έργο θα πλαισιωθεί και από ένα χορευτικό ντουέτο σε χορογραφία Αννας Λιανοπούλου και ερμηνεία Αννας Λιανοπούλου και Μίρκας Παλαβού.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το έργο του Δημήτρη Ανδρονιάδη «Το παράθυρο» βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, με τον Δημήτρη Κουφαλάκο στο φαγκότο. Η χορεύτρια Ελπίδα Ντινοπούλου θα παρουσιάσει χορογραφία εμπνευσμένη από το συγκεκριμένο έργο.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της σονάτας για βιόλα και πιάνο του Μπραμς έργο 38 σε μι ελάσσονα. Στο πιάνο θα είναι ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης και στη βιόλα ο Αντώνης Μανιάς.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα παρουσιαστούν άριες από διάσημες όπερες των Γκουνό, Ντονιτσέτι, Πουτσίνι, Βέρντι. Ερμηνεύουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Σταμάτης Μπερής και Γιώργος Σαμαρτζής.

Οι προσκλήσεις θα διατίθενται μέσω της ΤΟ Καλλιτεχνών. Για κρατήσεις και πληροφορίες στα τηλέφωνα 6971.611.993, 6937.457.022, 6945.375.452.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ