Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΣΔ

Εκδήλωση με θέμα «100 χρόνια ΕΣΣΔ: Μια χώρα που δεν υπάρχει πια, μια ζωή που δεν υπάρχει πια, αλλά συνεχίζει να διδάσκει... Σοσιαλισμός η απάντηση τον 21ο αιώνα» πραγματοποιεί η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Παρέμβαση θα κάνει ο Φρίξος Μπρούζγος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση γίνεται αύριο Τετάρτη στις 18.30, στην αίθουσα Σάκη Καράγιωργα 2 του Πάντειου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων της ΚΝΕ μπροστά στο 13ο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Η Οργάνωση καλεί τους φοιτητές να συζητήσουν και να πουν γνώμες, θέτοντας μια σειρά ερωτήματα που μπορούν να πάρουν απαντήσεις μέσα από τη συζήτηση, όπως: «Γιατί οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που για πάνω από 70 χρόνια ζούσαν αδελφωμένοι, σήμερα χύνουν το αίμα τους; Ποιος και πώς τσάκισε το τέρας του φασισμού τον 20ό αιώνα; Μπορεί να υπάρξει μια κοινωνία χωρίς κρίσεις, ανεργία, ανασφάλεια, ενεργειακή φτώχεια; Σήμερα όλοι έχουμε από μια ψήφο, είμαστε όμως όλοι "ίσοι"; Υπάρχει ελευθερία στον σοσιαλισμό; Η επιστήμη και η τεχνολογία εξελίσσονται, όμως γιατί η δική μας ζωή νιώθουμε να πηγαίνει προς τα πίσω; Τελικά το δίλημμα "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" είναι ξεπερασμένο ή επίκαιρο;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ