Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» στο Περιστέρι

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στον ΔΕΔΔΗΕ από το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας

Ενας ακόμα εργαζόμενος, σε εργολάβο, έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο, λόγω πτώσης από σκάλα και ενώ εκτελούσε εργασίες σε κολόνα του ΔΕΔΔΗΕ στο Περιστέρι. Το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορίνθου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και καλεί σήμερα Τρίτη, στις 8 π.μ., σε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ (Περραιβού 20 και Καλλιρρόης 5).

Θυμίζοντας πως «δεν έχουν περάσει τρεις μήνες από το προηγούμενο θανατηφόρο στον κλάδο, όταν 25χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του στην Πεντέλη σε εργολαβία του ΑΔΜΗΕ», τονίζει ότι «αυτή είναι η ανάπτυξη που διαφημίζουν κυβέρνηση και εργοδότες στον κλάδο της Ενέργειας. Χρησιμοποιώντας σαν όχημα και την εργολαβοποίηση, επιτίθενται στα εργασιακά δικαιώματά μας. Πίσω από τα κέρδη τους κρύβεται η εντατικοποίηση, τα εξαντλητικά ωράρια, τα ελλιπή, ακόμα και ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται η εργασία σε κίνδυνο. Κανείς εργαζόμενος σε εργολαβία δεν ξέρει πότε δουλεύει, πότε έχει ρεπό, τι ωράριο δουλεύει. Πολλοί συνάδελφοι δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα. Σε κανέναν δεν εξασφαλίζεται ο απαραίτητος χρόνος για ξεκούραση για να μπορεί να αναπληρώσει τις δυνάμεις του».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι πρόσφατα το ίδιο το Σωματείο είχε πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας για το θέμα των εργατικών «ατυχημάτων», όμως «δεν ιδρώνει το αυτί τους όταν πρόκειται για τη ζωή εργατών». Απευθυνόμενο στους εργαζόμενους του κλάδου, υπογραμμίζει πως δεν μπορούν να δεχθούν «την παγίωση αυτής της κατάστασης. Δεν μπορούμε να μετράμε τους νεκρούς της τάξης μας. Μονόδρομος ο αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, ενωμένοι και οργανωμένοι στο Σωματείο μας».

Το Σωματείο απαιτεί την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του θανατηφόρου δυστυχήματος. Να στελεχωθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΣΕΠΕ, ΚΕΠΕΚ) ώστε να κάνουν ουσιαστικούς ελέγχους και να παίρνονται όλα τα αναγκαία μέτρα. Αμεσα μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους από την εργοδοσία. Να καταργηθούν εδώ και τώρα οι εργολαβίες. Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των εργολάβων και να πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις προσωπικού με εργασιακές σχέσεις αορίστου χρόνου και πλήρη δικαιώματα σε ΑΔΜΗΕ/ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ