Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις προετοιμάζουν το συλλαλητήριο και την κλιμάκωση

Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού

«Στέλνουμε πίσω τον βαρύ λογαριασμό της ακρίβειας, των περικοπών, της επιδρομής στο εισόδημα και τις ανάγκες του λαού! Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα, απορρίπτουμε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση, με νέους αγώνες σε κάθε κλάδο, χώρο δουλειάς και γειτονιά, προετοιμαζόμαστε για νέα απεργία μέσα στον Γενάρη»: Στο κοινό αυτό κάλεσμα συμπυκνώνεται η συζήτηση που ξεδιπλώθηκε στη σύσκεψη που οργάνωσαν εκατοντάδες εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων και μαζικοί φορείς από γειτονιές της Αττικής χτες το απόγευμα στην αίθουσα του κινηματογράφου «Τριανόν».

Από το βήμα της μαζικής σύσκεψης οι εκπρόσωποι των σωματείων μετέφεραν το στίγμα των αγωνιστικών πρωτοβουλιών που οργανώνουν, με αιχμή τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν προκηρυχθεί τις επόμενες μέρες στα μέτωπα της Υγείας και της Παιδείας, του κοινού βηματισμού των συνδικάτων με μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας. Συνεχίζοντας τον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, κάλεσαν σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη στα δικαστήρια, ενάντια στη δίωξη του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Βάλσαμου Συρίγου, για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό.

Και με τη χθεσινή σύσκεψη στην Αττική, όπως και στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε επίσης χθες (βλ. σελ. 18), μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τα επερχόμενα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Το κάλεσμα που απευθύνουν Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα δίνει συνέχεια στην οργάνωση και στην αγωνιστική διεκδίκηση ενάντια στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια, στους πλειστηριασμούς, στις περικοπές σε Υγεία και Παιδεία. Με αφορμή τον κρατικό προϋπολογισμό - οδοστρωτήρα για τα λαϊκά νοικοκυριά, σωματεία καλούν τους εργαζόμενους, τον λαό να πάρουν τη σκυτάλη από τη μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη, να δυναμώσουν την οργάνωση και την πάλη, να θέσουν στο προσκήνιο τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους και να κλιμακώσουν με νέα απεργία μέσα στον Γενάρη.

Μπροστά στην επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα αντιτάσσουν τις διεκδικήσεις τους για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων. Μαζί με τους μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, των φοιτητών, των γυναικών, παλεύουν για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, μπλόκο στο ξεσπίτωμα από τους πλειστηριασμούς πρώτης - κύριας κατοικίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε σύσκεψη καλεί φορείς των επαγγελματιών η ΟΒΣΑ (2023-04-19 00:00:00.0)
Με τριήμερο δράσης απαντούν στη λεηλασία του εισοδήματος και στην κυβερνητική κοροϊδία (2022-09-21 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς (2022-09-14 00:00:00.0)
Εχουμε φωνή και ήρθε η ώρα να ακουστεί (2021-10-05 00:00:00.0)
Σήμερα η διαμαρτυρία για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις (2021-09-29 00:00:00.0)
Σύσκεψη από Ομοσπονδίες αυτοαπασχολούμενων (2018-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ