Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τρεις φωνές, τρεις δίσκοι, ένας συνθέτης

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος συναντιούνται σε μια εντελώς διαφορετική βραδιά. Την Τετάρτη 21 Δεκέμβρη στο Christmas Theater θα ερμηνεύσουν τρία έργα του Θάνου Μικρούτσικου. «Τροπάρια για φονιάδες» του 1977 σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, «Εμπάργκο» του 1982 σε στίχους Αλκη Αλκαίου και «Θάλασσα στη σκάλα» του 1999 σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου.

Σ' αυτήν τη συναυλία οι τρεις αγαπημένοι ερμηνευτές έρχονται να εκπληρώσουν μια επιθυμία που είχε εκφράσει ο Θάνος Μικρούτσικος. Να ενώσουν στη σκηνή τρία μεγάλα έργα του, που τα θεωρούσε το ένα συνέχεια του άλλου. Κι ας τα χωρίζουν μεταξύ τους πολλά χρόνια, κι ας γεννήθηκαν σε διαφορετικές εποχές. Και τα τρία αποτέλεσαν κομβικά σημεία του έργου και της διαδρομής του.

Τρεις ερμηνευτές που ο Θάνος θεωρούσε μέλη της μεγάλης οικογένειάς του, έρχονται να ενώσουν τις φωνές τους σε μια μοναδική συναυλία, με οδηγό τη σκέψη του, όπως την ξεδίπλωσε στη βιογραφία του, μιλώντας στον Οδυσσέα Ιωάννου: «Βλέποντας τα πράγματα από απόσταση παρατηρώ πως το "Εμπάργκο" συμπλήρωσε κατά κάποιον τρόπο τα "Τροπάρια για Φονιάδες" και ήταν το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας που ολοκληρώθηκε αργότερα με τη "Θάλασσα στη Σκάλα"».

Κι όταν ο Θάνος σκεφτόταν κάτι, το έκανε. Κι όταν δεν είναι εδώ, το κάνουν οι φίλοι του...

Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου.

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ