Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ - ΜΑΡΟΚΟ
Το φαβορί και η έκπληξη

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία και η ομάδα - έκπληξη του φετινού Μουντιάλ, το Μαρόκο, αναμετρούνται απόψε στον δεύτερο ημιτελικό (21.00 - ΑΝΤ1), διεκδικώντας μια θέση στον μεγάλο τελικό.

Οι «τρικολόρ», από τα βασικά φαβορί και σ' αυτό το Μουντιάλ, βρίσκονται πλέον δύο βήματα πριν τον μεγάλο τους στόχο, την επιτυχή υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησαν το 2018 στη Ρωσία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ντιντιέ Ντεσάμπ στάθηκε στον στόχο της ομάδας για δεύτερο σερί Μουντιάλ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς γι' αυτό. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Ραμπιό και Ουμπαμεκανό, λόγω ίωσης, με την ανησυχία να είναι έκδηλη στους Γάλλους για το ενδεχόμενο διασποράς, όπως και του Τσουαμενί, λόγω τραυματισμού στη γάμπα.

Στην άλλη πλευρά, με την ψυχολογία στα ύψη από την ιστορική επιτυχία της παρουσίας στην τετράδα, το Μαρόκο - η πρώτη αφρικανική χώρα που το πετυχαίνει - στοχεύει σε μία ακόμα υπέρβαση. Στις τάξεις της Εθνικής δεν κρύβουν ότι έχει ανοίξει η όρεξη για ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού Ουαλίντ Ρεγκραγκί, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος και ξεκαθάρισε ότι στόχος της ομάδας του είναι η πρόκριση στον τελικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ