Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Οταν κινδυνεύουν τα παιδιά μας βγαίνουμε στον δρόμο

Με σύνθημα «Οταν κινδυνεύουν τα παιδιά μας βγαίνουμε στον δρόμο», η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας καλεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, όλους τους Συλλόγους και τις Ενώσεις να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη (12.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου).

Με αφορμή το έγκλημα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, θυμίζει ότι ο θάνατος του 11χρονου μαθητή δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αποτέλεσμα της διαρκούς εγκληματικής αδιαφορίας κράτους και κυβερνήσεων. «Η αγωνία μας για τα σχολικά κτίρια υπάρχει εδώ και χρόνια και κοινός παρονομαστής είναι η διαχρονική υποχρηματοδότηση της σχολικής στέγης από όλες τις κυβερνήσεις», αναφέρει, και θυμίζει ορισμένα παραδείγματα από τον μακρύ κατάλογο της αδιαφορίας:

-- Οκτώβρης 2013: Επεσε η οροφή σχολείου στο Ωραιόκαστρο! Από θαύμα σώθηκαν οι μαθητές!

Σε Γυμνάσιο - Λύκειο στην περιοχή της Μυγδονίας έπεσε τμήμα της οροφής περίπου 3 τετραγωνικών. Μόλις 5 λεπτά πριν είχαν σχολάσει οι μαθητές.

-- Φλεβάρης 2015: Τυχερά ήταν τα παιδιά του Λυκείου και του Γυμνασίου της Μελίκης στην Ημαθία που δεν είχαν σχολείο την Κυριακή, διαφορετικά ίσως να είχαμε και τραγωδία, αφού από τον ισχυρό αέρα κατέρρευσε όλη η σκεπή του κτιρίου.

-- Σεπτέμβρης 2018: Πτώση ανεμιστήρα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης με τραυματίες δύο μαθητές.

-- Νοέμβρης 2021: Είκοσι μαθητές του δεύτερου τμήματος της ΣΤ' Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης γλίτωσαν από θαύμα, όταν κατέρρευσε όλη η ψευδοροφή σχολικής αίθουσας. Η δασκάλα έσωσε τα παιδιά.

-- Φλεβάρης 2022: Στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έπεσε το ξύλινο πλαίσιο του παραθύρου μαζί με το τζάμι, την ώρα που τα παιδιά έκαναν μάθημα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ