Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ
Νέα συγκέντρωση σήμερα για να μην ξεσπιτωθούν λαϊκά νοικοκυριά

Κινητοποίηση και στα δικαστήρια, τη Δευτέρα 19/12 ενάντια στη δίωξη του Βάλσαμου Συρίγου

Σε συγκέντρωση στην εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων» δανείων «do Value» (σταθμός ηλεκτρικού Καλλιθέας), σήμερα, στις 12 μ. καλεί και αυτήν τη βδομάδα το ΠΑΜΕ.

Με τη νέα κινητοποίηση απαιτεί την αναστολή των πλειστηριασμών και την ανακοπή διαταγών πληρωμής προς 4 οικογένειες. Σημειώνοντας ότι «το εργατικό - λαϊκό κίνημα συνεχίζει τον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, για την προστασία της οικογένειας από την επίθεση των "κορακιών"», καλεί τα σωματεία και τους φορείς των συνοικιών της Αθήνας να δώσουν το «παρών» και σε αυτήν τη μάχη. «Το καλύτερο δώρο γι' αυτές τις μέρες είναι να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη», τονίζει και προβάλλει την απαίτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας με νομοθετική ρύθμιση, το «κούρεμα» των χρεών της λαϊκής οικογένειας, τη διαγραφή των ληστρικών τόκων.

Υπενθυμίζεται ότι με ενισχυμένη σύνθεση συνεχίζει τη δράση της η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, έχοντας εντάξει στο δυναμικό της μαχόμενους νομικούς, συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό κλάδο και άλλους συνδικαλιστές, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα:

-- Του ΠΑΜΕ: 210.3833.786 και 210.3301.847

-- Της Επιτροπής: 6974.010.107 και 6945.757.855

Και στο email: pleistiriasmoi@pamehellas.gr

Τη Δευτέρα η κινητοποίηση ενάντια στη δίωξη του Β. Συρίγου

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη προγραμματίζεται να εκδικαστεί η δίωξη σε βάρος του γγ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας Βάλσαμου Συρίγου, επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση υπεράσπισης λαϊκής κατοικίας που έβγαινε στο σφυρί.

Για τη μέρα εκείνη προγραμματίζεται από εργατικά σωματεία και φορείς κινητοποίηση διαμαρτυρίας, στις 10 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Μάλιστα, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, πρόεδρος του οποίου ήταν για πολλά χρόνια ο διωκόμενος συνδικαλιστής, προκηρύσσει και στάση εργασίας (από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.) και δρομολογεί πούλμαν από το Λαύριο και άλλες περιοχές της Ανατ. Αττικής στις 8.15 π.μ.

«Η κυβέρνηση, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων είναι η μόνιμη έννοια της, κάνει τον ντίλερ των τραπεζιτών και διώκει όποιον αντιστέκεται, να μην πέσει το βιός και οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής των λαϊκών οικογενειών στα χέρια των αρπακτικών», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο στο κάλεσμά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ