Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Νέος πρόεδρος στη Βουλή ενώ συνεχίζονται τα παζάρια

Ο Γιαρίβ Λεβίν, προτεινόμενος του Ισραηλινού εντολοδόχου πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου, εξελέγη χτες πρόεδρος της ισραηλινής Βουλής, με 64 ψήφους υπέρ σε σύνολο 120.

Η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για την ψήφιση νομοσχεδίου που θα καθιστά εφικτή την υπουργοποίηση καταδικασθέντων για ποινικές υποθέσεις. Το «φωτογραφικό» νομοσχέδιο αφορά την υπουργοποίηση του Αριε Ντέρι από το κόμμα Shas των Υπερορθόδοξων Εβραίων.

Εν μέσω εντεινόμενων ενδοαστικών παζαριών και αντιδράσεων για τη συμμετοχή στελεχών του ακροδεξιού «Θρησκευτικού Σιωνισμού» στην υπό συγκρότηση κυβέρνηση, ο Νετανιάχου «δεσμεύτηκε» χτες ότι θα εξισορροπήσει τα θρησκευτικά και τα κοσμικά συμφέροντα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται ακατάπαυστα οι δολοφονίες Παλαιστινίων από επιδρομές του ισραηλινού στρατού, με τις ΗΠΑ που κάνουν σταθερά πλάτες στο έγκλημα της κατοχής της Παλαιστίνης, να αναζητούν υποκριτικά ...«ευθύνες».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ν. Πράις, εξέφρασε τα συνήθη «συλλυπητήρια» στην οικογένεια της 16χρονης Τζάνα Ζακάρνα, που δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια εισβολής του κατοχικού ισραηλινού στρατού στο σπίτι της στην πόλη Τζενίν. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός διαβεβαίωσε πως ξεκίνησε «έρευνα» για τις συνθήκες θανάτου της έφηβης, η οποία σκοτώθηκε από σφαίρα ισραηλινού σκοπευτή στο κεφάλι στην ταράτσα του σπιτιού της. «Ελπίζουμε να αποδοθούν ευθύνες», πρόσθεσε ο Πράις.

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις έχουν δολοφονήσει από την αρχή του 2022 τουλάχιστον 165 Παλαιστίνιους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ