Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΚΡΟΑΤΙΑ 3-0
Με ... φόρα και ρεκόρ Μέσι στον τελικό

Για έκτη φορά σε τελικό Μουντιάλ βρίσκεται η Αργεντινή, η οποία χτες έφτασε σε επιβλητική νίκη επί της Κροατίας με 3-0 (Μέσι 34' πέναλτι, Αλβαρες 39', 69') στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης του Κατάρ. Ετσι η «Αλμπισελέστε», που - σημειωτέον - έχει τη μοναδική παράδοση να μη χάνει ποτέ σε ημιτελικό Μουντιάλ (6/6 προκρίσεις), θα έχει την ευκαιρία στον τελικό της Κυριακής να διεκδικήσει το τρίτο τρόπαιο Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία της. Η πρόκρισή της συνοδεύτηκε και από δύο σημαντικά ρεκόρ του μεγάλου της αστέρα, Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ανέβηκε στην πρώτη θέση των παικτών με τους περισσότερους αγώνες σε Μουντιάλ, πιάνοντας τον Γερμανό Λόταρ Ματέους με 25, ενώ με το χτεσινό του γκολ έφτασε τα 11 στη διοργάνωση με την Εθνική του, ξεπερνώντας τον σπουδαίο Ντιέγκο Μαραντόνα (10).

Στον χτεσινό ημιτελικό οι Κροάτες είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα, καθώς έδειξαν σημάδια κόπωσης. Αντίθετα οι Αργεντίνοι αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί, με πρωταγωνιστή τον δις σκόρερ Αλβαρες αλλά και τον Μέσι, ο οποίος εκτός του εύστοχου πέναλτι έδωσε και μία ασίστ.

Αργεντινή: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα (86' Φόιτ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ (74' Παλάσιος), Φερνάντες, Παρέδες (63' Λ. Mαρτίνες), ΜακΑλιστερ (86' Κορέα), Μέσι, Αλβαρες (73' Ντιμπάλα)

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (46' Ορσιτς), Μόντριτς (81' Μάγερ), Μπρόζοβιτς (50' Πέτκοβιτς), Κόβασιτς, Πάσαλιτς (46' Βλάσιτς), Κράμαριτς (71' Λιβάγια), Πέρισιτς


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ