Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ - ΜΑΡΟΚΟ 2-0
Στον τελικό για υπεράσπιση των κεκτημένων

Το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2018 στη Ρωσία θα έχει η Γαλλία στο Μουντιάλ του Κατάρ, καθώς προκρίθηκε στον τελικό μετά τη χθεσινή νίκη επί του Μαρόκου με 2-0 στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης. Η Γαλλία, που θα δώσει το «παρών» για τέταρτη φορά σε τελικό Μουντιάλ και έγινε η έκτη ομάδα με δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση σε τελικό, θα διεκδικήσει το τρίτο τρόπαιο στην Ιστορία της με αντίπαλο την Αργεντινή (18/12, 17.00 - ΑΝΤ1). Το δε Μαρόκο θα ολοκληρώσει την ιστορική του πορεία μέχρι τα ημιτελικά διεκδικώντας την τρίτη θέση με αντίπαλο την Κροατία στον μικρό τελικό (17/12).

Στον χτεσινό δεύτερο ημιτελικό η Γαλλία ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Ερναντέζ (5'), ενώ παίζοντας με αντεπιθέσεις ήταν απειλητική και δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες, με κορυφαία το δοκάρι του Ζιρού (28'). Το Μαρόκο απείλησε σοβαρά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με δοκάρι του Γιαμίκ, ενώ στην επανάληψη, ανεβάζοντας στροφές και με πίεση ψηλά έβαλε δύσκολα στους Γάλλους μέχρι το 70'. Οι Γάλλοι ισορρόπησαν στο τελευταίο 20λεπτο και σφράγισαν τη νίκη τους με το γκολ του Μουανί (78'), ενώ το Μαρόκο έχασε άλλη μια σημαντική ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Ουναχί.

Γαλλία: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Ερναντέζ, Τσουαμενί, Φοφανά, Γκριζμάν, Ντεμπελέ (79' Μουανί), Ζιρού (63' Τουράμ), Εμπαπέ


Copyright 2022 The Associated

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Γιαμίκ, Σαΐς (22' Αμαλάχμ, 78' Εζαλζουλί), Αγκέρντ, Μαζραουί (46' Ατιγιάτ Αλάχ), Ουναχί, Αμπραμπάτ, Ζίγιες, Εν Νεσιρί (65' Χαμπαντάλαχ), Μπουφάλ (65' Αμπουκλάλ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ