Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Βαριά αποτυχία» για τα άρματα μάχης «Puma»

Σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν στα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) «Puma» του γερμανικού στρατού, μετά από μεγάλη άσκηση με πραγματικά πυρά που συμμετείχαν.

Η Γερμανία αξιολογεί τα άρματα «Puma» που κατασκευάζονται από τις «Rheinmetall» και «Krauss-Mafei Wegmann» (KMW), αφού μερικά από αυτά τέθηκαν εκτός λειτουργίας στη διάρκεια πρόσφατων στρατιωτικών γυμνασίων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας, κάνοντας λόγο για «μια βαριά αποτυχία για εμάς».

Η Γερμανία θα εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της έναντι του ΝΑΤΟ για στρατιωτική ετοιμότητα, στρεφόμενη από την 1η Γενάρη στα παλαιότερα άρματα μάχης «Marder», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Το περιοδικό «Spiegel» ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι 18 άρματα μάχης «Puma», που προορίζονταν την ερχόμενη χρονιά για τη ΝΑΤΟική κοινή δύναμη κρούσης πολύ υψηλής ετοιμότητας (VJTF), δεν είναι επιχειρησιακά, καθώς εμφάνισαν προβλήματα στη διάρκεια άσκησης με πυρά και η υπουργός Αμυνας, Κρ. Λάμπρεχτ, ζήτησε μια έκθεση για τα προβλήματα μέχρι το τέλος της ερχόμενης βδομάδας.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη βδομάδα εμπιστευτική έκθεση της Γερμανίδας υπουργού Αμυνας προς την Επιτροπή Αμυνας, που είδε το φως της δημοσιότητας, έδειχνε ότι η αμυντική ετοιμότητα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων για τα καθήκοντα του ΝΑΤΟ είναι περιορισμένη και επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν πλήρως τις υποχρεώσεις.

Ενδεικτικά ο γερμανικός στρατός εμφανιζόταν να μην είναι σε θέση να παράσχει δυνάμεις πυροβολικού για την πολυεθνική ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, η γερμανική αεράμυνα να έχει σημαντικά «κενά» και μπορεί να υπερασπιστεί μια απειλή στο έδαφός της «μόνο περιορισμένα».

Η Λάμπρεχτ αναφερόταν στα «κενά σε ανθρώπινους πόρους, υλικό εξοπλισμό, υποδομές, ανταλλακτικά και πυρομαχικά» μετά από «δεκαετίες διαρθρωτικής υποχρηματοδότησης», λέγοντας πως δεν μπορούν να καλυφθούν με το πάτημα ενός κουμπιού και πως οι «προσδοκίες» για εκσυγχρονισμό της Bundeswehr πρέπει να είναι «ρεαλιστικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ