Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Σε νέα πρόβα πολέμου στη Σαουδική Αραβία

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα αναπτύσσονται οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, πάνω στην πρεμούρα της εγχώριας αστικής τάξης να διεκδικήσει μερίδια της καπιταλιστικής «λείας» στην ευρύτερη περιοχή μέσα από κάθε είδους υπηρεσίες στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο.

Συγκεκριμένα, σε άλλη μια πρόβα πολέμου, από τη Δευτέρα 5 έως την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε πολυεθνική άσκηση με την επωνυμία «TUWAIQ-03», στην ευρύτερη περιοχή της αεροπορικής βάσης «Prince Sultan» της Σαουδικής Αραβίας.

Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με Α/Φ C-130 και προσωπικό υποστήριξης από την Πολεμική Αεροπορία, όπως και από το 865 Τάγμα Εναερίου Εφοδιασμού (ΤΕΝΕΦ).

Συμμετείχαν επίσης οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία, το Μαρόκο και το Μπαχρέιν, με 1 αεροσκάφος C-130H/G από κάθε χώρα και αντίστοιχο προσωπικό, και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, το Κουβέιτ και το Ομάν με παρατηρητές.

Κατά τη διάρκεια της «TUWAIQ-03» υλοποιήθηκαν επιχειρησιακά επιχειρησιακά σενάρια όπως: Καταστολή εχθρικής αεράμυνας με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών από την Σαουδική Αραβία. Ερευνα και διάσωση μάχης. Ρίψη όλων των κλάσεων εφοδίων. Διαδικασίες απογείωσης και προσγείωσης Α/Φ C-130 σε επιχειρησιακό περιβάλλον.

Θυμίζουμε ότι εδώ και πάνω από έναν χρόνο η κυβέρνηση έχει στείλει στη Σαουδική Αραβία πυροβολαρχία κατευθυνόμενων βλημάτων «Patriot» («Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας» - ΕΛΔΥΣΑ), μπλέκοντας τον λαό ακόμα πιο βαθιά στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ