Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΛΚΙΣ
Την εργοδοσία που απολύει στην ΑΛΟΥΜΙΛ στηρίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Την στάση των δημοτικών συμβούλων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Κιλκίς καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ. Οι παραπάνω κατά τη συζήτηση πρότασης ψηφίσματος αλληλεγγύης στους απολυμένους εργάτες της ΑΛΟΥΜΙΛ όχι μόνο δεν το στήριξαν, αλλά κατέληξαν σε ψήφισμα στήριξης της εργοδοσίας, στη λογική ότι «οι επενδύσεις φέρνουν θέσεις εργασίας». «Τέτοιο ψήφισμα ούτε η εργοδοσία της ΑΛΟΥΜΙΛ δεν θα έγραφε τόσο καλά!», σχολιάζει η ΤΕ Κιλκίς στην ανακοίνωσή της και προσθέτει ότι «οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν για ακόμα μία φορά τα διαπιστευτήριά τους στους βιομήχανους».

Σημειωτέον, οι απολύσεις στην ΑΛΟΥΜΙΛ έχουν ξεπεράσει το τελευταίο διάστημα τις 50 ενώ η εταιρεία τα τελευταία δυόμισι χρόνια εμφάνισε λειτουργικά κέρδη πάνω από 120 εκατ. ευρώ, μόνο δε το πρώτο μισό του 2022 έφτασαν τα 40 εκατ. ευρώ.

«Δεν φτάνει που δεν βρήκαν ούτε λέξη να πουν για τους πάνω από 50 απολυμένους της ΑΛΟΥΜΙΛ ή να αποφασίσουν έστω και ένα μέτρο ανακούφισής τους σε συνθήκες ανεργίας, ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονταν και για το ποιος θα εκθειάσει παραπάνω τους βιομήχανους της περιοχής», επισημαίνει η ΤΕ Κιλκίς.

Στο ψήφισμα στο οποίο κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Δεν κρίνουμε τις αποφάσεις και τα κίνητρα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας επί της διακοπής της εργασιακής σχέσης (...) Αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο που διαχρονικά διαδραματίζουν στην απασχόληση (...) οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του δήμου μας».

«Οι μάσκες έπεσαν για ακόμα μία φορά! ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε της αντιπολίτευσης, βρίσκονται σταθερά απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, για να μη θιχτούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και των βιομηχάνων του Κιλκίς», υπογραμμίζει η Οργάνωση του ΚΚΕ. Και καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να μη δείξουν καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, είτε αυτή εκφράζεται σε επίπεδο κυβέρνησης είτε σε επίπεδο Τοπικής Διοίκησης, αντίθετα να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές στη ζωή τους «με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ παντού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ