Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΜΙΑ
Ουσιαστικά μέτρα απέναντι στην ακρίβεια απαίτησαν χθες σωματεία και φορείς

Συνέχεια στην αγωνιστική δράση ενάντια στην ακρίβεια και στο τσάκισμα των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών έδωσε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας με κινητοποίηση διαμαρτυρίας χθες το απόγευμα.

Εργαζόμενοι της περιοχής, βιοπαλαιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι συνταξιούχοι, νέοι και νέες απαίτησαν αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, «μπλόκο» στο ξεσπίτωμα από τους πλειστηριασμούς πρώτης - κύριας κατοικίας, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της οργάνωσης του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, των συνταξιουχικών οργανώσεων και των φοιτητικών συλλόγων της Λαμίας.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Φοίβος Ιακωβίδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση με τον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό που ψήφισε στη Βουλή σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά γύρω από τον λαιμό των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών, ενώ έκανε ιδιαίτερες αναφορές στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λαμίας και στα Κέντρα Υγείας της Φθιώτιδας.

«Μόνο η αγωνιστική μας δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης και η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν λύση απέναντι στη βαρβαρότητα που βιώνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Φ. Ιακωβίδης και κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε σε αποφασιστική συνέχιση των διεκδικήσεων, με νέες κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ