Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ «COSMOTE» - «E-VALUE»
Απέσπασε δέσμευση της εργοδοσίας για αλλαγές στις νέες Συμβάσεις

Να αποσπάσουν τη δέσμευση της εργοδοσίας «Cosmote - eValue» ότι θα τροποποιήσει τους όρους στις νέες Συμβάσεις των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων που απασχολεί, κατάφεραν εργαζόμενοι και το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote - e-Value» ν. Αττικής, που σε προχτεσινή παρέμβαση στην εργοδοσία κατήγγειλαν τους απαράδεκτους όρους των ατομικών συμβάσεων και απαίτησαν να αποσυρθούν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο λόγος υπογραφής νέων Συμβάσεων είναι γιατί οι εργοδότες, παίζοντας στις πλάτες των εργαζομένων, θέλουν να τους μετακινήσουν από τη μια εταιρεία «ενοικίασης» («Project Solution - Manpower») στην άλλη («Mellon»), σαν να είναι αντικείμενα.

«Η διοίκηση από την πλευρά της», ενημερώνει το Σωματείο, «δεσμεύτηκε ότι θα σταλούν νέες Συμβάσεις σε όλους τους υπό μεταφορά συναδέλφους, που θα έχουν αλλαγές στους όρους σε σχέση με το αρχικό κείμενο». Χαιρετίζει στη συνέχεια «τους συναδέλφους που αντέδρασαν και διαμαρτυρήθηκαν για τους όρους των Συμβάσεων και δεν δέχτηκαν να πάνε σαν πρόβατα στη σφαγή. Η δυναμική αυτή αλλά και η οργανωμένη έκφραση μέσα από τα σωματεία μας είναι μοχλός πίεσης προς κάθε εργοδότη, δύναμη στα χέρια μας ώστε να αποσπάσουμε στο μέλλον και άλλες κατακτήσεις».

Το Σωματείο προειδοποιεί ότι «ο αγώνας για τις Συμβάσεις δεν σταματά εδώ» και καλεί όλους τους εργαζόμενους «να κάνουν ένα βήμα παραπέρα, να γίνουν μέλη στο Σωματείο μας για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο αγώνας για την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, των "ελαστικών" σχέσεων ώστε όλοι οι συνάδελφοι ενιαία να ενταχθούμε σε μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ανθρώπινους όρους και συνθήκες δουλειάς, μακριά και πέρα από διαχωρισμούς σε παλιούς - νέους, "e-Value" - "Mellon"/ "Manpower" κ.τ.λ. Καλούμε τους συναδέλφους να διαβάσουν προσεκτικά τις νέες Συμβάσεις που θα αποσταλούν, να μην πιεστούν από deadlines και σε οποιαδήποτε αμφιβολία ή απορία να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο».

Εργαζόμενοι στη ΝΕΧΙ: Ο αγώνας τους σταμάτησε τη διαδικασία απόσχισης

Μετά από τέσσερις 24ωρες απεργίες, στάσεις εργασίας, με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές, η εργοδοσία της επιχείρησης ΝΕΧΙ έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων να σταματήσει οριστικά τη διαδικασία «απόσχισης» του τμήματος εκτύπωσης σε θυγατρική της «Mellon», το οποίο σήμαινε και τη μετακίνηση των 62 εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτό το τμήμα με αβέβαιη τη μοίρα των δικαιωμάτων τους και των θέσεων εργασίας. Ακόμα η εργοδοσία της ΝΕΧΙ δεσμεύτηκε ότι θα διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, τα δικαιώματα των εργαζομένων καθώς και όλες οι υποχρεώσεις της εταιρείας προς τους εργαζόμενους.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων ΝΕΧΙ και το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση των κινητοποιήσεων, τονίζουν ότι «αυτή η νίκη των εργαζομένων είναι παρακαταθήκη για τις επόμενες μάχες που έχουμε μπροστά μας» και συνολικά δείχνει τον δρόμο «που χρειάζεται να ακολουθήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι, της διεκδίκησης με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι με κριτήριο το τι συμφέρει τους επιχειρηματίες και τη βιωσιμότητα ή όχι που έχουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια».

Ακόμα, θυμίζουν ότι ο αγώνας των εργαζομένων στη ΝΕΧΙ ήταν αυτός που πριν από μερικούς μήνες είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις 15%, τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα «για τα επόμενα "επεισόδια" της ταξικής αντιπαράθεσης απέναντι στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς και στις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ