Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΕΤΣΙΝΑΔΕΣ - ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Να ξεκινήσει άμεσα ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος και να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα

Κατεβαίνουν στην Αθήνα στις 9 Γενάρη και διαδηλώνουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Κάθοδο στην Αθήνα και μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οργανώνουν οι ρετσινάδες και οι δασεργάτες της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας, για τη Δευτέρα 9 Γενάρη, απαιτώντας να μπει τέλος στην κοροϊδία της κυβέρνησης και να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.

«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά, που με ευθύνη της κυβέρνησης έκαψε τον τόπο μας ολοκληρωτικά και μας άφησε χωρίς αντικείμενο εργασίας, παρά τις διαβεβαιώσεις, το 70% των πυρόπληκτων ρετσινάδων και δασεργατών βρίσκονται ακόμα χωρίς μεροκάματο», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας, χαρακτηρίζοντας «λόγια του αέρα» τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, καθώς και «βρωμιές» τις αναφορές ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνονται οι ίδιοι οι ρετσινάδες και δασεργάτες.

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνει κάλεσμα συνέχισης του αγώνα και μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, σημειώνοντας: «Με τον αγώνα μας όλο το προηγούμενο διάστημα κερδίσαμε πολλά. Καταφέραμε σημαντικά βήματα, ωστόσο πολλά από αυτά που απαιτήσαμε και παρότι μας διαβεβαίωσαν ότι θα προχωρήσουν, είναι ακόμα στον "αέρα". Τώρα είναι η ώρα να αυξήσουμε την πίεση, να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας, για να κατοχυρώσουμε αυτά που κερδίσαμε και για να υλοποιηθούν στο σύνολό τους τα αιτήματά μας. Τώρα όλοι οι ρετσινάδες σαν μια γροθιά, να κατέβουμε ξανά στον δρόμο!».

Οι ρετσινάδες και οι δασεργάτες απαιτούν να ξεκινήσει άμεσα ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, και να εξασφαλιστεί η άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων όπως ορίζει η σύμβαση. Επίσης, να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα όλοι οι δασεργάτες - υλοτόμοι που δεν είχαν ενασχόληση με τη ρητίνευση, να συμπεριληφθούν και οι νέοι ρετσινάδες.

Εχουν ακόμα διεκδικήσεις σχετικά με την ασφάλισή τους, για μέτρα προστασίας, για την τιμή πώλησης της ρητίνης, μέτρα αντιπυρικής προστασίας κλπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν τον αγώνα για «δουλειά, γιατρούς και ασθενοφόρα» (2023-05-10 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η κάθοδος στην Αθήνα και η συγκέντρωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος (2023-01-05 00:00:00.0)
Απλήρωτοι μένουν οι ρετσινάδες και οι δασεργάτες (2023-01-03 00:00:00.0)
Χάλασαν τη νέα κυβερνητική φιέστα (2022-06-04 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τις λαϊκές ανάγκες (2021-09-25 00:00:00.0)
Απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, απαίτηση για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων (2021-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ