Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νέο έγκλημα από τις κατοχικές δυνάμεις στη Ναμπλούς

Στα σχεδόν καθημερινά εγκλήματα των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων προστέθηκε το πρωί της Πέμπτης η δολοφονία του 23χρονου Παλαιστίνιου Αχμαντ Ατίφ Μουστάφα Νταράγκμα, ποδοσφαιριστή της τοπικής ομάδας Thaqafi, στη διάρκεια νέας ισραηλινής επιδρομής στο ανατολικό τμήμα της πόλης Ναμπλούς της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, κατά την οποία τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα 24 άτομα.

Ο ισραηλινός στρατός κατοχής ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της επιδρομής δυνάμεις του δέχτηκαν «αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς» και «οι στρατιώτες απάντησαν πυροβολώντας».

Ο 23χρονος Παλαιστίνιος που έχασε τη ζωή του έρχεται να προστεθεί στους πάνω από 220 Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί από τις κατοχικές δυνάμεις από τον περασμένο Γενάρη.

Συμφωνία για συγκρότηση νέας ισραηλινής κυβέρνησης

Το νέο φονικό διαδραματίστηκε στο φόντο της ολοκλήρωσης των παζαριών στο Ισραήλ για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου.

Επτά βδομάδες μετά τις εκλογές της 1ης Νοέμβρη, ο Νετανιάχου ενημέρωσε τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ι. Χέρτζογκ ότι επήλθε συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ του κόμματός του («Λικούντ»), του ακροδεξιού «Θρησκευτικού Σιωνισμού» και των εθνικιστικών κομμάτων υπερορθόδοξων Εβραίων «Shas» και «Ιουδαϊσμός - Τορά».

Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί μέχρι τις 2 Γενάρη και συγκεντρώνει τις ψήφους 64 βουλευτών σε σύνολο 120. Μαζί με τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής σε βάρος του ισραηλινού λαού και παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη συνέχιση του εγκλήματος της κατοχής της Παλαιστίνης, αναμένεται να προωθήσει σειρά νέων αντιδραστικών πολιτικών που θα οξύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ